Du åpner kjøleskapet med sammenkrøllede, skeptiske øyebryn på jakt etter middagsmat. - Kan dette bli middag?, spør du deg selv.

Før du gir opp og bestiller pizza (slik lager du perfekt pizzabunn) vil jeg spørre: Har du gulrøtter der?

Les også: Slik blir kjøttet saftig

Les også: En hel ukemeny med billige oppskrifter

Share

Sunn middag

Om svaret er ja, er middagen reddet.

En liten bundt med gulrøtter er alt du trenger for å lage en liten, herlig og sunn middag.

Dersom du har en løk og et hvitløkfedd er det en bonus, men ikke strengt nødvendig. (Når det er sagt, sørger jeg alltid for å ha 7-8 løk og minst 2-3 hvitløk på kjøkkenet. Da kan du alltid lage god løksuppe). Løken steker du blank. Så har du i knust hvitløk og steker i bare 30 sekunder før du har i vann som stopper stekeprosessen.

Ellers er det bare å skrelle gulrøttene og koke dem. Det går fortere om du skjærer dem i biter, men det er ikke nødvendig. Så er det bare å koke dem møre og kjøre det glatt med stavmikser.

Smak til med det du har

Et vanlig triks for å få gulrotsuppa til smake godt er å bruke en klype sukker. Men ikke gjør det før du har smakt - noen gulrøtter er søtere enn andre.

Det finnes utrolig mange muligheter å smaksette gulrotsuppe med. De mest populære er:

  • Ingefær
  • Appelsin
  • Karri
  • Koriander
  • Fennikelfrø

Det som går overraskende godt sammen med gulrot er kumin. Kumin er det krydderet som gir en distinkt "eksotisk" tøtsj. Prøv det om du tør!

Har du andre forslag til hvordan gulrotsuppa blir super? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

En hel uke med grilling

Dette har du aldri gjort med jordbær

Billig middag hele uka

Bruk to timer, lag middag for hele uka

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Til 2 porsjoner:

1 stk løk

400 g gulrot

1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong

2 ss crème fraîche

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!