=

Oppskrift på jordbær © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på jordbær

Dette har du aldri gjort med jordbær

Jordbærene blir supre med disse tre oppskriftene!

Vi har forlengst slått fast at norske jordbære best i verden. Sesongen var litt sen i år, men nå er de endelig her i rikt monn!

Jordbærsommer

Ikke noe frukt eller bær signaliserer sommer så sterkt som jordbær. De saftige, velduftende bærene er like nydelige som de er smakfulle.

For å være smertelig ærlig er det beste serveringstipset å spise dem rett fra kurven. Men, jordbær og fløte er heller ikke å forakte.

Spis nå!

Den norske jordbærsesongen er ikke lang. Nøyaktig lengde bestemmer værgudene. De avgjør også hvor mye bær vi får.

Dyrk selv!

Det er også superpoppis å plante i hagen. Du trenger ikke mer enn 1 x 2 meter for å plante 10 planter. Sjekk her for å lese mer om hvordan du lager din egen jordbæråker.

Tips om å kjøpe jordbær

Det beste handletipset er: Kjøp norsk. Hvorfor?

1. Vårt klima er suverent til å dyrke jordbær.

2. Våre jordbærtyper er dyrket fram for smakens skyld, og ikke holdbarhet som er vanlig i andre land.

3. Våre jordbær er plukket når de er modne.

4. Jordbær er kortreist mat som er mer miljøvennlig.

=
© Foto: Erik Hannemann

Sunne bær

Selv om jordbærene ikke var fulle av antioksidanter og rik på C-vitaminer, ja selv om de inneholdt akrylamid og (smakløs) fusel og annet fantergi, ville jeg fortsatt spist dem. Faktisk pleier jeg i disse dager å kjøpe en kasse for å fryse ned så jeg kan smake litt på sommeren til høsten.

Løp og kjøp og frys!

Det er flere strategier om du vil gjøre det samme. Om du fryser dem ned i hele kurver ser ikke jordbærene helt friske ut når du tiner dem, men de kan fint brukes. Et tips er å singelfryse dem ned i bringebærpuré. Da holder de bedre på utseende.

Ellers er et godt tips å fryse ned mosede bær (gjerne med sukker).

Tips og ideer

1.Bruk jordbær i salater

2.Ha jordbær i dressingen (most)

3.Spis jordbær og drikk muscato eller bracheto til.

4.Lag en blanding av sitronsaft og sukker og ha på jordbærene. Så holder de litt lenger også. Nydelig – og fungerer optimalt med markjordbær også.

5.Ikke dekk til jordbærene. Det er viktig at de får mye luft på seg.

6.Vask dem rett før du skal bruke bærene ellers blir de raskere dårlig.

7.Honning og jordbær er nydelig sammen (kombinasjonen kan også brukes i en dressing)

Og så har jeg laget noen morsomme oppskrifter du kan kose deg med.

God jordbærsommer!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.