Saksopplysning: Du må ikke lage fårikål av lam. Det finnes mange andre supergode oppskrifter.

I disse fårikåldager er det lett å tenke at det finnes et påbud om å koke lammekjøttet sammen med masse kål. Men slik er det slettes ikke.

Lammekjøtt er veldig anvendelig og det finnes nesten ikke grenser for hva som funker. I Marokko kokes det sammen med couscous, tørkede aprikos og mandler. I den klassiske lammesteken er det hvitløk og rosmarin. Lammekjøtt fungerer utmerket både rosa og gjennomstekt.

Når det gjelder rødvin og lam er det også nesten umulig å bomme.

Les også: - Finnes ikke bedre kjøtt enn dette

Les også: Dette er verdens mest populære sandwich

Ikke hokus pokus

Å lage en lammegryte er ikke noe hokuspokus. Prinsippet er at du koker kjøttet. Mens kjøttet utsettes for varmens magi kutter du opp grønnsakene du vil ha i.

Dersom jeg ikke har planlagt så nøye, tar jeg det jeg har.

Les også: Slik får du barna til å spise

De gangene har jeg vært i butikken kjøper jeg sellerirot, poteter, persillerot, gulrot og kanskje litt kål. Grønnsakene hakker jeg opp og legger i hver sin bolle. Når kjøttet er mørt ha jeg i grønnsakene. Jeg legger i de grønnsakene som trenger lengst koketid først. Så har jeg i resten på feelingen. Det er fint om gulrøttene har litt tyggemotstand igjen i seg, synes jeg.

Oppskriften finner du her:

Erik Hannemann

Lammegryte

Når du vil ha noe annet enn fårikål kan du lage denne deilige gryteretten med lammekjøtt.

Ingredienser:

800 g lammekjøtt med bein mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt med bein)

2 stk laurbærblad

1 stk løk

4 stk poteter

2 stk gulrot

2 stk persillerot

0,5 stk sellerirot

0,25 stk kålhode

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!