=

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Hvorfor har ingen fortalt meg om indrefilet av svin?

Har alle laget svin indrefilet hele tiden, slikket seg på leppene og flirt for seg selv, mens jeg har strevd med å få andre stykkningsdeler smakfulle og gjort mitt ytterste for å forhindre at kjøttet blir tørt og grått?

Ikke misforstå, jeg er veldig fornøyd med mine svine-eksperimenter. Når jeg ser gjennom arkivene finner jeg fem oppskrifter med vår rosa venn: svinebog med linser, stuing med cider, stek med rødkål og to terriner. Alt ble, om jeg husker riktig, spist med unison glede.

Les også: Lag sunne muffins til barna!

Les også: Se video av Norges kjappeste tomatsuppe

Saftigste kjøttstykket

Det er bare dét, at nå som jeg har smakt filet mignon de porc (svin indrefilet), kan jeg ikke forstå hvorfor det tok meg så lang tid å oppdage: Det er sannelig det saftigste, mest smakfulle stykket på grisen jeg noensinne har hatt noe med å gjøre.

Dersom du synes stykningsdeler er spennende er du kanskje interessert i å vite at indrefileten er en lang muskel som går på hver side av ryggraden (hvert dyr har altså to stykk) og ligger under ytrefileten. (Med mindre du antar at jeg har blitt slakte-ekspert over natten, la meg bare fortelle at livet endret seg da jeg skaffet matleksikonet Larousse Gastronomique og hvilte øynene på de krystalklare kjøtt-diagrammene).

Bemerkelsesverdig mør

Indrefileten er ren og bemerkelsesverdig mør. Siden den er førstevalget for mange er den også dyr. I min organiske slakterbutikk koster den 19.50 Euro for kiloen. Da er det noe svinn hva gjelder fett, bein eller noe som helst.

Svinekjøtt går godt sammen med søte og skarpe smaker. Derfor valgte jeg å lage en enkel marinade med appelsinjuice, honning og rosmarin. Når jeg kokte den ned, mens kjøttet var i ovnen, ble det til en perfekt saus som jeg hadde over det smør-møre kjøttet.

Her er oppskriften!

Her kan du søke blandt over 5.000 oppskrifter

Clotilde Dusoulier

Clotildes svinefilet med appelsin og rosmarin

Dette er Clotilde Dusouliers nydelige oppskrfit på svin indrefilet.

Ingredienser:

800 g svin indrefilet

Marinade

2 stk appelsin er, bare saften

2 ss olje

1 ss hvitvinseddik

1 ts honning

2 fedd hvitløksfedd

1 ts rosmarin, tørket

1 klype havsalt

pepper, sort og nykvernet

Avslutningen

1 ss crème fraîche (en raus spiseskje! Fløte kan også brukes)

salt

3 ss persille, grovhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!