Bilde

Grillsaus kalles gjerne BBQ-saus. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på BBQ-saus

Den perfekte grillsausen

Det er bare én saus som passer til all grillmat.

Den passer til kylling, svinekjøtt, oksekjøtt og lammekjøtt. Den kan brukes som saus, som marinade og funker utmerket som en saus du pensler på kjøttet mens du griller.

Jepp, vi snakker om BBQ-saus - eller grillsaus om du vil.

Share

Pensle på underveis i grillingen

Jeg pleier å pensle kjøttet jeg skal grille med sausen. Dersom det er store kjøttstykker som grilles kan det lønne seg å grille kjøttet litt før du smører på sausen. Pass på at du smører på flere ganger underveis. Da er det mindre sjanse for at kjøttet svir seg.

Hva slags kjøtt?

Sausen passer i utgangspunktet like bra til svinekjøtt som til oksekjøtt - og til og med kylling. I følge superkokk Bent Stiansen er dette det aller beste grillkjøttet.

Motstandere av grillsaus

I noen ortodokse grillsirkler vil man heve på øyenbrynene om noen bruker tilbehør til grillet kjøtt. Disse hardbarka grillerne aksepterer heller ikke BBQ-saus. I andre miljøer ansees grillsausen som en viktig del av opplevelsen. Det er opp til deg å velge side.

Da jeg bodde i Australia, hvor de elsker å grille og spiser mer grillet kjøtt enn noe annet sted på kloden, lagde de også grillsaus. Hvordan? De simpelthen blandet ketchup og worchestershire-saus (som du får kjøpt i alle Norges dagligvarebutikker).

Dersom du vil være hakket mer rafinert, og få mer ut av livet, vil jeg anbefale å følge denne oppskriften.

God grilling!

Les også:

Her er oppskriften på lammefrikassé

Slik lager du verdens beste kjøttkaker

Oppskriftene for en grilluke

Slik lager du god iste

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ti fantastiske båter om du vil på fisketur

Her er redaksjonens favoritter.

artikkel bilde

Sondre ble sjokkert da han skjønte hva kjæresten (16) planla

Familie og venner reagerte med vantro. Men så fikk alle sammen tenkt seg om.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Husker du å handle alt du trenger til påsken?

Du husker ikke alt. Her er sjekklista.