Annonse

Den passer til kylling, svinekjøtt, oksekjøtt og lammekjøtt. Den kan brukes som saus, som marinade og funker utmerket som en saus du pensler på kjøttet mens du griller.

Jepp, vi snakker om BBQ-saus - eller grillsaus om du vil.

Share

Pensle på underveis i grillingen

Jeg pleier å pensle kjøttet jeg skal grille med sausen. Dersom det er store kjøttstykker som grilles kan det lønne seg å grille kjøttet litt før du smører på sausen. Pass på at du smører på flere ganger underveis. Da er det mindre sjanse for at kjøttet svir seg.

Hva slags kjøtt?

Sausen passer i utgangspunktet like bra til svinekjøtt som til oksekjøtt - og til og med kylling. I følge superkokk Bent Stiansen er dette det aller beste grillkjøttet.

Motstandere av grillsaus

I noen ortodokse grillsirkler vil man heve på øyenbrynene om noen bruker tilbehør til grillet kjøtt. Disse hardbarka grillerne aksepterer heller ikke BBQ-saus. I andre miljøer ansees grillsausen som en viktig del av opplevelsen. Det er opp til deg å velge side.

Da jeg bodde i Australia, hvor de elsker å grille og spiser mer grillet kjøtt enn noe annet sted på kloden, lagde de også grillsaus. Hvordan? De simpelthen blandet ketchup og worchestershire-saus (som du får kjøpt i alle Norges dagligvarebutikker).

Dersom du vil være hakket mer rafinert, og få mer ut av livet, vil jeg anbefale å følge denne oppskriften.

God grilling!

Les også:

Her er oppskriften på lammefrikassé

Slik lager du verdens beste kjøttkaker

Oppskriftene for en grilluke

Slik lager du god iste

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Erik Hannemann

BBQ-saus (grillsaus)

Denne sausen passer til alt som skal på grillen. Derfor heter den grillsaus. Ikke sant?

20 min

1 ss smør

1 fedd hvitløk

1 dl ketchup

3 ss brunt sukker

1 ss worchestershiresaus

2 ss sitronsaft

1 stk liten, sterkchili

0,5 ts cayennepepper

salt og pepper

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stekepanne. Knus hvitløken og stek den i et halv minutt. Ha i ketchup og resten av ingrediensene. La det koke i ca 15 minutter på middels lav varme under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper. Denne sausen er god å pensle svinekjøtt, oksekjøtt, lammekjøtt og kylling med når du griller. Den kan også brukes som vanlig saus eller marinade.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!