Bilde

Grillsaus kalles gjerne BBQ-saus. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på BBQ-saus

Den perfekte grillsausen

Det er bare én saus som passer til all grillmat.

Den passer til kylling, svinekjøtt, oksekjøtt og lammekjøtt. Den kan brukes som saus, som marinade og funker utmerket som en saus du pensler på kjøttet mens du griller.

Jepp, vi snakker om BBQ-saus - eller grillsaus om du vil.

Share

Pensle på underveis i grillingen

Jeg pleier å pensle kjøttet jeg skal grille med sausen. Dersom det er store kjøttstykker som grilles kan det lønne seg å grille kjøttet litt før du smører på sausen. Pass på at du smører på flere ganger underveis. Da er det mindre sjanse for at kjøttet svir seg.

Hva slags kjøtt?

Sausen passer i utgangspunktet like bra til svinekjøtt som til oksekjøtt - og til og med kylling. I følge superkokk Bent Stiansen er dette det aller beste grillkjøttet.

Motstandere av grillsaus

I noen ortodokse grillsirkler vil man heve på øyenbrynene om noen bruker tilbehør til grillet kjøtt. Disse hardbarka grillerne aksepterer heller ikke BBQ-saus. I andre miljøer ansees grillsausen som en viktig del av opplevelsen. Det er opp til deg å velge side.

Da jeg bodde i Australia, hvor de elsker å grille og spiser mer grillet kjøtt enn noe annet sted på kloden, lagde de også grillsaus. Hvordan? De simpelthen blandet ketchup og worchestershire-saus (som du får kjøpt i alle Norges dagligvarebutikker).

Dersom du vil være hakket mer rafinert, og få mer ut av livet, vil jeg anbefale å følge denne oppskriften.

God grilling!

Les også:

Her er oppskriften på lammefrikassé

Slik lager du verdens beste kjøttkaker

Oppskriftene for en grilluke

Slik lager du god iste

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Profiteroller

Helgen blir best med denne maten

Alle liker endeløs sjokoladesaus.

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

artikkel bilde

I denne drinken blander du sammen ting vi aldri har hørt om

Har kommet som en rakett i Norge det siste året.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!