Det er sikkert en million retter man kan lage med kjøttdeig. Her har vi funnet fram tre som er supre på grillen.

Hamburger, grillspyd og kofta

Vi kommer naturligvis ikke utenom hamburger når det er snakk om grillet kjøttdeig. Her kan du lese vår trinn for trinn gjennomgang av hvordan lage burger på grillen.

Du finner flere burgeroppskrifter her.

Grillspyd er en annen klassiker. Med vår oppskrift blir grillspydene perfekt.

Den siste retten er kofta. Disse krydrede kjøttbollene har masse smak. Putt dem i et pitabrød med tzatziki og rødløk eller server de med yoghurt- og mintdressing og ratatouille (her kan du lære Clotildes hemmelige ratatouille-triks).

LES OGSÅ:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Slik blir ratatouille perfekt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Grillet hamburger

Dette er Christopher Sjuves oppskrift på en klassisk hamburger.

Til 1 porsjon:

400 g kjøttdeig

salt og pepper

sitronpepper

1 stk osteskive

1 stk tomat

2 stk salatblader

2 stk sylteagurk

1 ss rømme

0,5 ts sennep

sennep

ketchup

2 stk løkringer

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kofta

Disse kjøttbollene er gode med kjøttdeig av både lam og okse. Server med pitabrød, tzatziki og rødløkringer eller ratatouille og yoghurt- og mintdressing.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeigav lam eller okse

1 stk egg

3 ss brødrasp

0,5 dl vann

1 ts korianderfrø, malt

1 ts spisskum

1 ts harissachilipaste

1 ss salt

0,5 ts nymalt svartpepper

1 kvast persille

1 fedd hvitløk, finhakket

1 stk sjalottløk, finhakket

pitabrød

ev noen ekstra dæsjer harissachilipaste

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Perfekt grillspyd med kjøttboller og grønnsaker

Her er en oppskrift som gjør at grillspydene blir vellykket.

Til 2 porsjoner:

1 stk paprika, gul

1 stk paprika, rød

1 stk maiskolbe

2 stk sopp

0,5 stk squash

300 g kjøttdeig

0,5 stk løk

1 ts kumin

1 ts korianderpulver

1 fedd hvitløk

0,5 ts paprikapulver

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!