Oppskrift på sjokoladekrem

Sjokoladekrem

Se hvordan du lager den supre sjokoladekremen.

Alle liker enkle oppskrifter. Det er en grunn til at spagetti carbonara er så populært. Og veldig mange liker disse syv sausene som bare har to ingredienser.

I denne oppskriften er det bare én ingrediens. To om du regner med vann. Sjokolade og vann.

Bare sjokolade og vann?

Man har, det vil si: alle matnerdene har, alltid hørt at sjokolade og vann ikke hører sammen. Og i de aller, aller fleste tilfeller er det sant. Men, så finnes det altså ett unntak. Og det er denne sjokoladekremen.

Et kjent utsagn i gastronomien er Nicholas Kurtis, som mente det var trist at menneskene viste mer om temperaturen i atmosfæren til Venus enn hva som skjer inn i en souflé. (Sitatet er fra en presentasjon i 1969: "I think it is a sad reflection on our civilization that while we can and do measure the temperature in the atmosphere of Venus we do not know what goes on inside our soufflés." i Oxford Dictionary of National Biography).

Tanken om å la vitenskapen få mer plass på kjøkkenet har bredt om seg. Kanskje den mest kjente eksponenten for dette er Heston Blumenthal fra England som driver restauranten The Fat Duck (det skal jeg så absolutt komme tilbake til!). Han lager spiselig gin tonic og for eksempel: egg 'n bacon ice cream. Sous vide-teknikken er i ferd med å bli allemannseie (det kommer jeg også tilbake til om litt!).

Akkurat denne sjokoladekremen er det franskmannen Hervé This som må få æren for. This regnes som en av grunnleggerne av denne disiplinen som etter hvert har fått navnet "molekylær gastronomi".

Hva kan du bruke sjokoladekremen til?

Denne sjokoladekremen kan brukes til mye. Den kan smøres ut på toppen av en sjokoladekake, på muffins, på kjeks eller hva det måtte være.

Det beste med sjokoladekremen er at den kan varieres i det uendelige. Her er en liste med noen forslag:

  • Cognac
  • Whisky
  • Rom
  • Kardemomme
  • Chili
  • Kanel
  • Kokos
  • Appelsin
  • Bringebær
  • Vanilje

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Sjokolade

Sjokoladekake Julia Child=

Quiz: Hva kan du om sjokolade?

Det er få som klarer mer enn syv rette på denne.

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKONFEKT: Klart du kan lage din egen konfekt!=

Magisk temperaturknep gjør sjokoladen perfekt

Perfekt, hjemmelaget sjokolade har en helt egen lyd.

SLIK LAGER DU SJOKOLADETRØFLER: Sjokoladetrøfler er veldig enkle lage. Bare se videoen!=

Så enkelt lager du sjokoladetrøfler

Lett å lage, og smelter på tungen.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Testen hvor iPhone kommer på nest sisteplass

Sjekk hvilket mobilkamera som gruser konkurrentene i ny test.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Sjokolade

Norges beste sjokoladekake

Endelig. Nå har vi den.

Slik lager du sjokoladeis

Is nå? Jada, bare den er mørk nok...

Slik smelter du sjokolade

Alle som liker sjokolade må kunne dette.