Langpannekake oppskrift

Langpannekake lager du med denne oppskriften

Det blir ikke barnebursdag uten langpannekake.

Sist oppdatert

Langpannekake må alle ha en god oppskrift på. Og nå har du det!

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

Nedenfor følger en oppskrift, med bilder underveis, på hvordan du lager en langpannekake. Og, for å være helt sikker på at du skal lykkes med en gode langpannekake har vi laget en video også.

Sjekk videoen hvor Marit viser hvordan en langpannekake skal lages og bli inspirert til å lage din egen langpannekake.

Du kan gå rett til oppskriften på langpannekake her (eller se nederst).

1. Gjør klar langpanna til langpannekaka

Langpannekake
Langpannekake

Sett stekeovnen på 170 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

2. Pisk smør og sukker hvitt

Ha smør og sukker i miksmasteren, og pisk til det blir hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter.

3. Gjør ferdig røren

Bland kakao, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Ha melken, melblandingen og eggene vekselsvis oppi miksmasterbollen mens mikseren går på lav hastighet. Når alt er blandet, heller du røren oppi langpannen. Stek kaken på nederste rille i ca. 30 minutter. Bruk en strikkepinne eller tynn trepinne og stikk midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaka ferdig stekt. Hvis det sitter igjen litt røre på kakepinnen, må du la kaka steke i noen minutter. Sjekk med kakepinne igjen etter noen minutter. La kaka avkjøles i landpanna.

4. Lag glasuren

Ha alle ingrediensene til glasuren, unntatt egget, i en kasserolle og varm det opp på ganske svak varme, til alt smelter sammen. Rør rundt til du får en glatt røre. Ta kasserollen av plata og la det avkjøles til det nesten har blitt romtemperert før du har i egget og rører det inn. Her er det viktig at du har tålmodighet til å la sjokoladeblandingen avkjøles ordentlig. Hvis den er for varm når egget kommer oppi, vil egget stivne og hele glasuren bli ganske lite tiltalende.

5. Gjør ferdig kaka

Hell glasuren over kaka. Har du fint strøssel, kan du ha det over glasuren. La kaka hvile i noen minutter før du deler den opp i stykker.

Denne saken ble første gang publisert 03/08 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også