Vinområdene som får lov å kalle seg Chianti dekker store områder av Toscana. Det mest kjente området ligger mellom Firenze og Siena og kalles Chianti Classico. Vår vinanbefaling kommer imidlertid fra åsene ut mot kysten ved Pisa, som kalles Chianti Colli Pisani.

Les også: Tomatsausen blir best slik

Les også: 7 sauser med 2 ingredienser

Share

Vinen er laget på 90 % sangiovese og 10 % canaiolo, og er fra 2005-årgangen. Denne årgangen regnes ofte som en " mellomårgang" i Toscana, da den kommer mellom de meget gode 2004 og 2006. Det er imidlertid ingenting i veien med vår vin. Den er en både god og typisk chianti, og så er prisen veldig hyggelig.

Poggio al Casone Chianti Superiore 2005, vnr 15647, kr 119,90, 85 poeng.

Dyp rød på farve. Dufter av sursøte kirsebær og med et urtepreg nesten i retning mint. Middels til god fylde med pen frukt, bra syre og en ganske lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er fin å drikke nå, men den er ikke noe utpreget lagringsprosjekt. Den tåler dog tre år i kjelleren. I matveien liker den litt lettere og lysere kjøttretter av fjærkre, svin og kalv, også innmat som lever og nyrer, samt pasta med kjøtt- og/eller tomatsauser.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Leverbiff med løk

Indrefilet av svin med balsamico

Flere gode tips i serien "ukens beste vinkjøp" finner du her:

Billig og bra portugiser

Italiensk kraftpakke

Knallbillig spansk rødvin

Klassisk riesling

Argentinsk italiener

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!