Portugiserne er kanskje mest kjent for portvin og madeira, men de lager også mye bra vanlig bordvin, både røde og hvite, og spesielt i de rimeligere prisklassene finner vi mange gode kjøp.

Les også: Slik blir kjøttet saftig

Les også: Slik blir baconet sprøtt

Share

Ukens vinanbefaling kommer fra distriktet Beiras, som ligger i den nordøstlige delen av Portugal, like syd for portvinsdistriktet Douro. Den er laget på fire forskjellige druer: tinta roriz, touriga nacional, alfrocheiro og jean. Deler av vinen har tilbrakt fire til seks måneder på fat.

Meia Encosta 2007, vnr 15056, kr 102, 82 poeng.

Dyp og klar rødfarve. Fin duft av solbær og bringebær med innslag av krydder, urter og et hint av bark. Middels til god fylde med pen fruktsødme, bra syre og en ikke så verst lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også lagring i et par-tre år. Den passer fint til lettere kjøttretter av fjærkre, svin eller kalv. Den gode fruktsødmen gjør at vinen også tåler endel krydder.

Her oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Grillet innbakt svinefilet med spekeskinke og soltørkede tomater

Kalvefilet med urter

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Italiensk kraftpakke

Knallbillig spansk rødvin

Klassisk riesling

Argentinsk italiener

Historisk chianti

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!