Masi kjenner mange av oss som en av de største produsentene av valpolicalla. Men de satser også internasjonalt, bl.a. i Argentina. Her lager de flere viner, og den som er ukens anbefaling, har et artig ordspill i navnet. Passo Doble spiller på den spanske dansen Paso Doble (med én "s") og vinfremstillingsmetoden ripasso (med to "s"er).

Les også: - Finnes ikke bedre kjøtt

Les også: Matlaging: De vanligste feilene

Del tipset med andre på Facebook!

Vinen er laget på om lag to tredjedeler av Argentinas nasjonaldrue, malbec, og én tredjedel av Valpolicellas hoveddrue, corvina. Av og til blandes det inn en mindre andel merlot.

Masi Passo Doble 2007, vnr 41823, kr 119,90, 85 poeng.

Dyp rødfiolett. Deilig duft av kirsebær med hint av svisker, lakris, treverk og vanilje. God fylde med sødmefull frukt, frisk syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er fin å drikke nå, men tåler også lagring i tre til fire år. Den passer godt til lam og vilt. Du kan også bruke den til faste, vellagrede oster som parmesan, cheddar, gruyère m.fl.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Reinsdyrgryte

Fasan med aromasopp og hvitløk

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" får du her:

Historisk chianti

Økologisk rioja

Billig rød italiener

God gresk hvitvin

Artig franskmann

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!