Denne helga dropper vi forretten og fyrer i stedet opp grillen.

Brød, grill og frukt

Når det er sagt kan det ikke skade med noe godt på bordet til de ventende middagssgjestene. Jeg foreslår at du baker focaccia og setter fram en aioli, som kan roe ned gemyttene blant de sultne ute i hagen.

Hovedretten er en helgrillet svinenakke. Mesterkokk Bent Stiansen viser deg her hvordan du lykkes med dette prosjektet. Clotilde Dusouliers ratatouille er et tilbehør som passer utmerket til - og det fine med denne er at den kan bake i ovnen for seg selv mens du gir gjestene og svinenakken oppmerksomhet.

Til dessert vil jeg anbefale en av mine absolutte sommerfavoritter - tropisk fruktsalat. Dette er også et helt riktig tidspunkt å dra fram en kald flaske moscato d'asti. Da gjenstår det bare å nyte sommerkvelden.

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Dette har du aldri gjort med jordbær

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

TV 2 © God morgen Norge

Ingredienser:

1 pk gjær

6 dl vann, lunkent

700 g hvetemel

300 g finmalt durumhvete (ev vanlig hvetemel)

2 ts salt

1,5 dl olivenolje

2 ss honning

flaksalt

ev rosmarin

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Aioli

Aioli er morsomt å lage. Hvor mye hvitløk du vil ha bestemmer du selv!

Ingredienser:

3 stk eggeplomme

1 fedd hvitløk

2,5 dl solsikkeolje

0,5 dl olivenolje

1 knivsodd cayennepepper

1 ts sennepspulver

0,5 stk sitron

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Ratatouille Confite au Four

Dette er Clotildes ovnsbakte variant av ratatouille. Den bakes i ovnen - og stekes ikke i panne. Slik holder grønnsakene bedre på teksturen og smakene.

Ingredienser:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

1 stk aubergine (dersom du vil lage den tradisjonelle utgaven fra Nice må du droppe auberginen)

1 stk squash

2 stk paprika, grønn

8 stk små tomat

2 kvist rosmarin

2 kvist timian

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Honningmarinerte svinenakke

Dette er Bent Stiansens supre oppskrift på grillet svinenakke.

Til 4 porsjoner:

1 kg svinenakke uten ben

1 ss salt

1 ss grovmalt, sort pepper

1 ss anis, malt

Barbequesaus

1 dl ferdig barbeque saus

0,5 dl ketchup

0,5 dl hp-saus

1 ss worchestershiresaus

0,5 dl hoisinsaus

2 ss honning, helst akasie honning

2 fedd hvitløk

0,5 ts timian

1 ss hakket chili

1 ts anis, malt

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Tropisk fruktsalat

Denne fruktsalaten er perfekt på varme sommerdager.

Til 8 porsjoner:

8 stk kiwi

1 kg piel de sapo melon

2 stk mango

4 stk banan

2 dl vann

100 g sukker

1 stk vaniljestang

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!