- Jeg er egentlig ikke noe glad i fruktsalat, erklærte en venn av meg forleden.

Mitt svar var da:

- Hvordan går det an å mislike fruktsalat? Det er jo omtrent umulig å ikke like det, påsto jeg.

Hermetikkens skyld

Vi dvelte ved temaet en stund, og jeg mimret tilbake til da jeg var liten gutt på søndagsmiddag hos farmor. Som alle barn var jeg mer opptatt av desserten enn hovedretten. Da middagen endelig var ryddet vekk, og farmor kom med en stor bolle frukt i sukkerlake med røde cocktailbær svømmende rundt, var skuffelsen stor. Men, gang på gang ble jeg forklart at "fruktsalat er jo så godt!".

Det er liten tvil om at hermetisk fruktsalat har skylda for denne dessertens ufortjent dårlige rykte. Lag derimot en god sukkerlake, gjerne med vaniljestang og limesaft i, og bland i frisk frukt så har du plutselig en vinner.

Perfekt på varme sommerdager

På varme sommerdager kan ellers så flotte crème brûlée og sjokoladefondant bli i mektigste laget. Sammen med andre frukt- og bærdesserter, som jordbær med frisk basilikum og bringebærfristelse, er en forfriskende fruktsalat noe av det beste å stelle i stand.

Dropp gjerne den piskede kremen og la heller en flaske moscato d'asti ta sommerkvelden til uante høyder.

LES OGSÅ:

Derfor er norske jordbær best

Dette har du aldri gjort med jordbær

Derfor skal du bruke ekte vanilje på stang

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Tropisk fruktsalat

Denne fruktsalaten er perfekt på varme sommerdager.

Til 8 porsjoner:

8 stk kiwi

1 kg piel de sapo melon

2 stk mango

4 stk banan

2 dl vann

100 g sukker

1 stk vaniljestang

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!