Tv 2-programmet «Forræder»

Dette er deltakerne i «Forræder» 2023

Den andre sesongen av TV 2-programmet er i gang, og mange av deltagerne får store problemer når de raskt må føre en som står de nære bak lyset. Og hvordan har de det egentlig med løgn selv?

<b>ÅRETS DELTAKERE: </b>Spillerne i «Forræder» – sesong 2 er: Abdulhakim «Hkeem» Hassane og Serhat Yildirim, Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner, Katrine Moholt og Evelina Moholt, Victor Sotberg og Robin «Rob The Sir» Hofset, Aslak Maurstad og Emilie «Emzia» Helgesen, Torstein Bae og Heidi Røneid, Margrethe Røed og Matias Alegria, Jennie Sofie Lie Pickl og Tarjei Svalastog.
ÅRETS DELTAKERE: Spillerne i «Forræder» – sesong 2 er: Abdulhakim «Hkeem» Hassane og Serhat Yildirim, Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner, Katrine Moholt og Evelina Moholt, Victor Sotberg og Robin «Rob The Sir» Hofset, Aslak Maurstad og Emilie «Emzia» Helgesen, Torstein Bae og Heidi Røneid, Margrethe Røed og Matias Alegria, Jennie Sofie Lie Pickl og Tarjei Svalastog. Foto: Heidi Marie Gøperød/TV 2
Publisert

Sesong to av seersuksessen «Forræder» er i gang, med 16 nye deltagere som entrer det psykologiske spillet. I år kommer deltagerne inn som par med en de har et nært forhold til.

Relasjoner blir raskt satt på prøve når flere blir trukket ut som forrædere, og må føre medspillerne bak lyset. Men hvor flinke er TV-profilene til å holde masken helt privat?

Vi stilte deltagerne følgende tre spørsmål:

1. Hva var det mest utfordrende under innspillingen?

2. Når dro du en hvit løgn sist?

3. Hva var din beste tenåringsløgn?

Les også: Anne Marie Ottersen om «Forræder»: – Jeg lærte at «noen ganger må du faktisk holde kjeft»

1. Katrine Moholt (49)

1. – Det mest utfordrende var å være borte fra minstejenta mi.

«Forræder» har premiere på TV 2 Play fredag 28. april og sendes i til sammen syv uker.

Det kommer to nye episoder hver fredag kl. 03.00 som du kan se her på TV 2 Play.

Se mer

2. – Jeg prøver å være veldig ærlig, og jeg tror nok det er en av mine beste, men også en av mine verste sider. Jeg er direkte, og sier det jeg mener. Det er fryktelig slitsomt hvis du skal gå rundt å fortelle hvite løgner. Men jeg kan ha tatt sjokolade fra godteriskapet. Når minstejenta spør hva jeg spiser, så svarer jeg «ingenting». Det er nok den hviteste løgnen min.

3. – Jeg har kunnet snakke med mamma om alt. Jeg tror det er vanskelig hvis du skal sulle deg inn i løgner, selv i den tenåringsperioden. Hvis du kan ha et åpent forhold og snakke om alt – også det som er pinlig – så tror jeg man også kan få en bedre psykisk helse. Bærer man på for mye alene, kan det bli vanskelig.

Les også: Kathrine Moholt om TV-fremtiden: – Vet jeg får gjøre mye jeg har drømt om

TV-profil Katrine Moholt (49)
TV-profil Katrine Moholt (49) Foto: Jørn Grønlund

2. Evelina Moholt (23)

1. – Det mest utfordrende var å ikke kunne ha den daglige kontakten med mamma, annet enn på opptak. Vi snakker vanligvis sammen opptil flere ganger om dagen. Vi så hverandre bare når kameraene var på, men jeg synes også det gikk veldig fint.

2. – Jeg har lært av min mor at man skal holde sin sti ren, derfor prøver jeg å unngå å lyve så mye som mulig. Men en hvit løgn må ha vært i forbindelse med en overraskelse. Jeg har en mor som snart har bursdag, med et rundt tall. Jeg kan ikke si noe mer enn det.

3. – Det er sikkert et kjedelig svar, men vi har hatt en åpenhet i familien hele veien. Derfor har jeg følt at jeg kunne snakke sant hele tiden. Det har vært veldig godt. Jeg kommer ikke på noe, for jeg forteller alt til mamma. Det har ført til at vi kan løse problemer sammen også, og det er veldig fint.

Les også: Evelina Moholt: – Mamma er mitt største forbilde

Skuespiller og sanger Evelina Moholdt (23)
Skuespiller og sanger Evelina Moholdt (23) Foto: Jørn Grønlund

3. Emilie «Emzia» Helgesen (32)

1. – For min del var det definitivt at jeg følte jeg ikke fikk nok søvn. Jeg sliter generelt med å sove, og så var det litt bråkete om morgenen. Det var bygningsarbeid fra klokken syv om morgenen utenfor hotellet. Utenom det var det utfordrende at det var et gjettespill og vanskelig å peke ut folk.

2. – Jeg kan ikke huske sist jeg dro en hvit løgn, men det ble jo noen hvite løgner som barn. Når jeg lot som om jeg var syk for å bli hjemme så jeg kunne spille hele dagen. Jeg er jo gamer, så en gang iblant hendte det at jeg hostet og harket litt for å bli hjemme en hel dag.

3. – Det er nok at jeg snek meg ut, og sa jeg skulle på en uskyldig overnatting med venner. Og så skulle jeg egentlig ut å drikke.

Gamer Emilie «Emzia» Helgesen (32)
Gamer Emilie «Emzia» Helgesen (32) Foto: Jørn Grønlund

4. Aslak Maurstad (30)

1. – Jeg slet litt med å spise. Jeg mistet appetitten fordi jeg var så stresset hele tiden. Og plutselig fikk jeg ting med koriander i, som jeg ikke liker i det hele tatt. Dessuten hadde jeg så mye å tenke på, og så følte jeg at jeg aldri kom til bunns i noe. Alt du gjør blir jo risikosport, og det er nervepirrende absolutt hele tiden. Da mistet jeg litt appetitt.

2. – Jeg lyver ikke. Jeg bestemte meg da jeg var barn om aldri å lyve. En venn og jeg fant ut at løgn er teit. Men jeg jobber delvis som skuespiller og da er jeg jo med på å lage fiksjon.

3. – Det finnes ikke. Jeg har ingen sånne historier når jeg ikke kan lyve.

Les også: Aslak Maurstad havnet på sykehus 18 ganger etter «Farmen»: – Det finnes ingen kur mot sykdommen

Skuespiller og gamer Aslak Maurstad (30)
Skuespiller og gamer Aslak Maurstad (30) Foto: Jørn Grønlund

5. Victor Sotberg (31)

1. – Det mest utfordrende var at skuespillerferdighetene måtte slå hardt inn under oppholdet.

2. – Det var en gjeng som ville ut å feste en helg. Jeg var skikkelig sliten og lot som om jeg hadde sovnet på sofaen.

3. – «Nei mamma og pappa – jeg har ikke fylt den vodkaflasken med vann!»

Les også: Victor Sotberg: – Et ansvar som jeg tar på alvor

Programleder og youtuber Victor Sotberg (31), sammen med gamer og Youtuber Robin Hofset (31).
Programleder og youtuber Victor Sotberg (31), sammen med gamer og Youtuber Robin Hofset (31). Foto: Jørn Grønlund

6. Robin Hofset (31)

1. – Det var utfordrende å prøve å se om folk løy. Og noen kvelder var jeg selvfølgelig redd for å dø, for alle vil jo være med videre i spillet.

2. – Jeg er ganske direkte som person, og drar ikke så veldig mange hvite løgner. Jeg burde kanskje hatt flere, men det var helt sikkert til foreldrene mine. Hvor jeg har sagt at jeg ikke har tid til å komme på besøk, men så er jeg egentlig bare veldig sliten og har lyst til å legge meg.

3. – «Ja mamma, jeg bare dusjer veldig lenge.»

7. Anne Marie Ottersen (77)

1. – Det mest utfordrende var at jeg ikke fikk mye hvile i hodet. Jeg måtte ha øyne og ører oppe hele tiden, men det var kjempegøy å være med.

2. – Det kan ikke ha vært så lenge siden. Jeg og Lasse lever veldig tett sammen, og vi forteller hverandre det meste. Men av og til kjøper jeg ting og later som om jeg har hatt det veldig lenge. «Har du ikke sett de skoene før?»

Skuespiller Anne Marie Ottersen (77)
Skuespiller Anne Marie Ottersen (77) Foto: Jørn Grønlund

3. – Det var det sikkert haugevis av. Mine foreldre var veldig strenge en stund. Etter hvert slappet de litt mer av, og da fikk jeg regulere ting selv. Men jeg hadde hemmelig kjæreste, og det kunne jeg ikke si hjemme.

Les også: Anne Marie Ottersens populære ferieparadis: – Har støtt på kona til Tom Hanks på butikken

8. Margrethe Røed (46)

1. – Det var utfordrende at jeg ikke visst hvem jeg kunne stole på der inne. Hjernen min begynte å spinne. Du har så lyst til å finne ut hvem det er, og burde egentlig ikke snakke så mye. Og jeg skravler i ett sett. Jeg gikk fort inn i en boble, men det var veldig gøy.

2. – Jeg bruker hvite løgner ofte for å krydre historier. Jeg lyver ikke, men jeg kan overdrive litt for å lage verden mer fargerik for folk. Jeg ser på det på den måten.

3. – Jeg løy nok ikke så mye. Jeg er yngst av tre, og mine to eldre søsken banet vei så jeg kunne være åpen. Jeg kunne ringe fra fest, og be om å bli hentet. Jeg har nok løyet, men de er så drøye at det kan jeg ikke fortelle. Jeg har en viss profil å ivareta.

NRK-super programleder Margrethe Røed (46), sammen med programleder Matias Alegria (27)
NRK-super programleder Margrethe Røed (46), sammen med programleder Matias Alegria (27) Foto: Jørn Grønlund

9. Matias Alegria (27)

1. – Det er den usikkerheten jeg gikk rundt med hele tiden. Du leser ting i alt, og sliter deg ut ved å tenke masse. Jeg gikk inn i det hamsterhjulet, og klarte ikke å komme ut igjen.

2. – Man forteller en hvit løgn når man sier at julenissen finnes. Jeg føler ikke at jeg lyver til vanlig, men jeg kan kanskje smøre litt tykt på.

3. – Jeg snek meg ut om natta, men jeg slapp å lyve om det for det ble aldri oppdaget. Det var en gang jeg møtte noen jenter litt sent på kvelden. Da mamma og pappa spurte hvem jeg var sammen med, så sa jeg at jeg var med kompiser. Det typiske!

Les også: (+) Alt virket perfekt hjemme hos oss. Folk skulle bare visst

10. Jennie Sofie Lie Pickl (22), influencer

1. – Det var å prøve å ha en følelsesmessig distanse til alt som skjedde der inne. For jeg følte det kunne bli veldig personlig. Selv om det var et spill så er vi ikke brikker på et brett. Vi er mennesker. Så det var nok vanskeligst for meg.

Influenser Jennie Sofie Lie Pickl (22)
Influenser Jennie Sofie Lie Pickl (22) Foto: Jørn Grønlund

2. – Jeg har hørt at mennesker drar flere hvite løgner i løpet av en dag. Det er helt normalt. Det kan hende at jeg ser en melding som jeg ikke orker å svare på, og så sier jeg til personen etterpå at jeg ikke har sett den.

3. – Det er sikkert et kjedelig svar, men jeg var en rolig og pliktoppfyllende ungdom. Jeg har aldri sneket meg ut eller noe sånt.

11. Tarjei Svalastog (24)

1. – Det mest utfordrende var å prøve å ta taktiske, smarte valg i spillet.

2. – Jeg lyver generelt ganske lite, men jeg løy nok inne i «Forræder»-spillet.

3. – Jeg har løyet om at jeg har vært syk. Hvis det var en prøve den dagen som jeg ikke var så gira på. Mamma er lærer, så hun passet på at jeg virkelig var syk. Da hadde jeg et lampetriks. Hun kjente alltid på pannen min, og da tok jeg en lampe på panna rett før mamma kjente. Da blir du varm. Så det er et triks til alle 12-åringer der ute – bruk en lampe.

Proffdanser Tarjei Svalastog (24)
Proffdanser Tarjei Svalastog (24) Foto: Jørn Grønlund

Abdulhakim «Hkeem» Hassane (25) og Serhat Yildirim (24) er også deltakere i «Forræder», men var dessverre ikke til stede under intervjuene.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2023.

Les også