Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner deltar i «Forræder»

Kjendisparet møttes for 38 år siden: – Vi bare visste at «dette er rett»

Det er Anne Marie Ottersen som slenger ut at hun og ektemannen Lasse Lindtner har lang erfaring med å lyve. Riktignok som skuespillere, men det kom likevel til nytte under da paret var med på innspillingen av sesong to av «Forræder».

<b>EKTEPAR:</b> – Vi har det inderlig godt, forteller Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner. Ekteparet deltar i TV 2-serien «Forræder».
EKTEPAR: – Vi har det inderlig godt, forteller Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner. Ekteparet deltar i TV 2-serien «Forræder». Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I 11 dager har ekteparet Anne Marie Ottersen (77) og Lasse Lindtner (68) vært innestengt på Kongsvinger festning der sesong to av TV 2-suksessen «Forræder» ble spilt inn.

De var alene på hvert sitt rom – uten å vite hvor ektefellen befant seg.

– Det er en del av det mentale spillet, og det var deilig å bo alene, sier Anne Marie og dulter ektemannen skøyeraktig i siden ved lunsjbordet på Holmenkollen Scandic Park.

Deltar i «Forræder»

– Men jeg hadde ikke tålt å bo på et av de minste rommene. Jeg sa klart fra – «i så fall kan dere sende meg til psykologen med én gang». Jeg har nemlig klaustrofobi.

Skuespillerne fikk dermed begge et stort og luftig rom.

Født: 29. april 1945

Alder: 77 år

Aktuell med: Forræder på TV 2

Yrke: Skuespiller

Ektefelle: Lasse Lindtner (68)

Se mer

– Men vi var bevoktet døgnet rundt, påminner Lasse.

Anne Marie opplevde ikke det som et problem.

– Jeg lærte at «noen ganger må du faktisk holde kjeft», sier hun lattermildt.

– Hun trengte den påminnelsen, repliserer han ertende.

<b>FORRÆDER?:</b> Er én av disse en forræder? Eller kanskje begge?
FORRÆDER?: Er én av disse en forræder? Eller kanskje begge? Foto: Heidi Marie Gøperød/TV 2

– Anne Marie er kjent for å prate på både inn- og utpust, og for meg er det helt i orden. Når vi er sammen med andre, avlaster det meg. Jeg liker å trekke meg litt tilbake. Aller best trives jeg i en stille krok, gjerne med en bok og lyttende til musikk.

– Lasse er en ettertenksom mann, beskriver hun sin kjære gjennom snart 38 år. I forhold til meg er han innadvendt.

Det sjarmerende ekteparet ser humoren som en gave til forholdet. Til tider også en redning.

– Vi ler mye, og ikke minst av oss selv. En nyttig egenskap siden vi begge er hissige. Med årene har det blitt noen friske krangler, men heldigvis er hverken Anne Marie eller jeg langsinte, sier Lasse.

<b>LEKNE:</b> – Å ha det moro sammen gjør livet ekstra godt, mener ekteparet Lindtner/Ottersen.
LEKNE: – Å ha det moro sammen gjør livet ekstra godt, mener ekteparet Lindtner/Ottersen. Foto: Svein Brimi

Les også: Anne Marie Ottersens populære ferieparadis: – Har støtt på kona til Tom Hanks på butikken

Var ikke forberedt

Humoren sitter løst, har dybde og inviterer også andre inn. Kvaliteter vi vil tro kom til nytte i det kompliserte spillet som foregår i «Forræder». Paret får ennå ikke røpe noe fra innspillingen hvor totalt 16 deltagere deltar.

– Vi kom nok mer uforberedt enn de andre, tror Lasse. Det ble en intens opplevelse.

Anne Marie nikker.

– Og som resten av gjengen ble vi revet med i spillet.

<b>DELTAKERE I FORRÆDER: </b>Her er årets deltagere i sesong to av «Forræder» foran ærverdige Kongsvinger festning.
DELTAKERE I FORRÆDER: Her er årets deltagere i sesong to av «Forræder» foran ærverdige Kongsvinger festning. Foto: Heidi Marie Gøperød/TV 2

Hver dag ble spillerne sluppet ut av rommene på samme tid. Noen av dem var valgt ut som forrædere. Spørsmålet var hvem kunne de stole på? Var det en fordel eller ulempe å delta med en som vet mye om deg, og hvor godt kjenner du egentlig partneren?

– Det var utvilsomt lærerikt, erkjenner Lasse. Anne Marie og jeg har levd veldig tett i alle år, og så vidt jeg vet, har vi ingen hemmeligheter for hverandre, men betyr det at hun ikke klarer å lure meg? spør han lurt og sier ikke mer.

Les også: (+) Utad fremstår vi som kjærester, men ingen kan noen gang få vite sannheten

<b>GODKLEMMEN:</b> – Vi er flinke til å vise hverandre kjærlighet, sier Anne Marie og Lasse.
GODKLEMMEN: – Vi er flinke til å vise hverandre kjærlighet, sier Anne Marie og Lasse. Foto: Svein Brimi

Et «hemmelig våpen»

Hun tar en ny slurk av kaffen og avgjør at litt til kan de røpe.

– Lasse og jeg hadde et «hemmelig våpen». At vi er godt trente på å lyve. I vårt yrke lever vi jo av å late som vi er andre. Kunsten er å skille mellom fiksjon og virkelighet.

Det var Anne Marie som overtalte ektemannen til å delta.

– Jeg er langt mer spontan enn Lasse. Da vi ble spurt, tenkte jeg sporenstreks: «Så moro!». Jeg tente på at det er et taktisk spill. Lasse reagerte ved å si: «Må vi?». Jeg avgjorde det med et klart «JA!», ler hun og gir ham en klem.

– Jeg mer eller mindre tvang deg, gjorde jeg ikke? sier hun kjærlig på sitt blide vis.

Lasse har nettopp gapt over en ny munnfull med salat, men smiler like fullt og sier om litt:

– Det er en gjenganger at Anne Marie tar mange av våre beslutninger. Som da vi vurderte å selge huset i Holmenkollen, og hun begynte å gå på visninger. På Marienlyst Park falt hun pladask, og ringte hjem: «Jeg har funnet drømmeleiligheten. Vi må slå til med én gang!»

12 timer senere hadde vi kjøpt den.

Anne Marie ler trillende godt.

– Eldstesønnen min Tore var med på visninger. Han bor på Majorstuen, i nærheten av der vi bodde da han og broren Morten var små. Da jeg ble alenemor, kjøpte jeg en leilighet i det strøket. Renten var skyhøy og lønnen på Nationaltheatret bare 60 000 kroner i året. Jeg slet med å få kabalen til å gå opp med jobb og barn.

– I etterkant har jeg hatt dårlig samvittighet overfor guttene mine. Jeg har pratet med dem om det. Yngstemann sa: «Du var sint av og til. Det hendte jeg var litt redd deg». Og jeg var streng, opptatt av at de lærte å respektere meg og andre. «Ikke tenk mer på det, mamma», trøster de nå. Alle ungene våre er så snille.

Les også: (+) Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg

<b>MAMMA:</b> – Jeg er så takknemlig for å ha snille unger, sier Anne Marie. Her med Morten og Tore.
MAMMA: – Jeg er så takknemlig for å ha snille unger, sier Anne Marie. Her med Morten og Tore. Foto: Privat

Datteren Nora Lindtner

Anne Marie har en boblende energi som også gjør at temaet kan skifte. Mye informasjon blir gitt i løpet av noen setninger. Lasse henter rolig opp igjen tråden om flyttingen.

– Da jeg kom til leiligheten, spurte megleren: «Hva synes du?» Da svarte jeg: «Det hjelper ikke hva jeg synes, det er hun som bestemmer».

Det blir sagt på en godlynt måte, og hun er ikke uenig.

– Jeg er vant til at Lasse sier nei – først, og vi stortrives i leiligheten!

Han på sin side ønsker å understreke:

– Jeg setter stor pris på handlekraften til Anne Marie. Å flytte var imidlertid en stor avgjørelse sammenlignet med å delta i «Forræder». Huset vårt rommet hele 33 år med minner. Vi kjøpte det året etter at vi giftet oss, og så kom Nora.

Hun er deres eneste felles barn. De har begge to fra forrige ekteskap.

– Nora bandt oss alle tettere sammen. Det sementerte også ekteskapet.

<b>NORA LINDTNER:</b> For mange år siden kjøpte familien seg et lite hus i Hellas hvor de ferierer hver sommer. Her med datteren Nora, som i dag er journalist og mamma til to.
NORA LINDTNER: For mange år siden kjøpte familien seg et lite hus i Hellas hvor de ferierer hver sommer. Her med datteren Nora, som i dag er journalist og mamma til to. Foto: Privat

I dag er alle en del av en sammensveiset flokk med partnere og i alt 10 barnebarn. Lasse har fem, Anne Marie har tre, og så har de to felles.

– Vi kunne ikke ha vært heldigere, mener Anne Marie og skryter av dem alle.

Les også: Carina Dahl: – Når du vokser opp som datteren til en av Norges største rockestjerner får du ekstra mye å bevise

<b>BRYLLUPSBILDET:</b> Ekteparet giftet seg i 1990. Bak fra venstre står Lasses sønn Johan, Morten til Anne Marie (Tore var ikke til stede da bildet ble tatt), og foran står Caroline ved pappas fang.
BRYLLUPSBILDET: Ekteparet giftet seg i 1990. Bak fra venstre står Lasses sønn Johan, Morten til Anne Marie (Tore var ikke til stede da bildet ble tatt), og foran står Caroline ved pappas fang. Foto: Privat

Flyttet til Marienlyst Park

Når det gjelder temaet flytting, kommer hun med en annen avsløring.

– Jeg hadde en haug med tegneserier og kunne ikke ta med alle til i leiligheten. Asterix, Tommy og Tigern, Lucky Luke, Knøttene og Prins Valiant. Jeg har nok et snev av samlemani. Kanskje skyldes det barndommen? funderer hun.

– Hjemme på Kongsberg var det raust med kjærlighet, men i etterkrigstiden var det lite å få kjøpt. Så en liten innrømmelse: Nå samler jeg på nytt. Nylig unte meg to bind av Knut Nærums oversettelse av Charlie Brown, Knøttene, forteller hun med entusiasme.

Siden vi befinner oss i Holmenkollen, blir det for «sportsgærne» Anne Marie naturlig å komme inn på skigåing.

– Jeg trener tre ganger i uken, løpetur rundt Sognsvann og på treningsstudio. Lasse, som har sine røtter i et snøfattig Bergen, eeeeelsker skiturer! Jo da, jeg liker også langrenn, men han vil konstant ut på ski!

<b>LANGRENNSENTUSIAST:</b> Lasse elsker å ha ski på beina. I påsken kan det være de tar inn på en fjellstue slik at han før lekt seg litt ekstra.
LANGRENNSENTUSIAST: Lasse elsker å ha ski på beina. I påsken kan det være de tar inn på en fjellstue slik at han før lekt seg litt ekstra. Foto: Svein Brimi

Da de ble et par, lovet de hverandre å holde seg i form.

– Tross alt satset jeg alt på en 10 år yngre mann. Siden har vi ikke tenkt på aldersforskjellen.

– Jeg ble forelsket ved første blikk, erklærer han.

Hvis vi skal tolke blikket han sender henne, er de følelsene fremdeles varme.

– Hun var så vakker.

– Var? spør Anne Marie kjapt.

Klokelig endrer han språkbruken.

– I mine øyne er du alltid vakker.

– Og i mine er du fremdeles like kjekk, flørter hun tilbake.

<b>NYFORELSKET:</b> – Vi bare visste at «dette er rett», sier Anne Marie og Lasse – og viser et bilde fra da de møttes for 38 år siden.
NYFORELSKET: – Vi bare visste at «dette er rett», sier Anne Marie og Lasse – og viser et bilde fra da de møttes for 38 år siden. Foto: Privat

Formet av oppveksten

Til oss sier Anne Marie:

– Lasse er hel ved. Da vi møttes, var jeg lei av å «kysse frosker». Jeg skjønte fort at bergenseren hadde langt flere kvaliteter enn å være en fremragende skuespiller og se bra ut. Han var til å stole på. Lasse holder avtaler, er lojal og familiekjær. Lasse er min prins.

Hendene deres møtes på bordplaten.

– Anne Marie har et ustoppelig godt humør og et åpent, likefrem vesen, sier Lasse. Hun gjør meg glad.

Som de fleste av oss kjenner de på at tiden har vinger, men paret vet å nyte øyeblikkene.

– Til sinns er jeg evig ung og full av livsglede, erklærer hun.

– I speilet derimot ser mor Gullborg tilbake på meg. Det er både litt vemodig og hyggelig. Jeg hadde en herlig mor. Pappa spilte mandolin, og hun kledde seg lekent ut i fars heldekkende lokomotivfører-undertøy – med klaff i rumpa.

<b>HAMLET:</b> Lasse spilte tittelrollen i «Hamlet» på Nationaltheatret. En av mange imponerende roller han har hatt, men en han selv trekker frem som ekstra minneverdig.
HAMLET: Lasse spilte tittelrollen i «Hamlet» på Nationaltheatret. En av mange imponerende roller han har hatt, men en han selv trekker frem som ekstra minneverdig. Foto: Privat
<b>ALLSIDIG SKUESPILLER:</b> Anne Marie har imponert med et bredt spekter av roller. Her som Polly Peachum i «Tolvskillingsoperaen» i 1973.
ALLSIDIG SKUESPILLER: Anne Marie har imponert med et bredt spekter av roller. Her som Polly Peachum i «Tolvskillingsoperaen» i 1973. Foto: Privat

– Oppveksten former deg. Både Lasse og jeg var heldige å ha trygge, gode hjem. Han ble som sin far Lothar Lindtner skuespiller, og kanskje er det heller ikke så rart at den lille jenta fra Kongsberg søkte mot teatret?

Les også: Anne Marie Ottersen: – Pappa ønsket seg en datter over alt på denne jord

Pent med rynker

Anne Marie følger engasjert med i nyhetsbildet og har fått med seg debatten om å ha rynker eller fjerne dem kosmetisk. Hun har noe på hjertet.

– Slipp rynkene fri, er min oppfordring. Jeg var litt kritisk til de første som dukket opp, men nå synes jeg de er pene, sier hun med et overbevisende stort smil.

– Det spindelvevet av rynker som speilbildet viser, er spor etter et rikt liv, både opp- og nedturer, men aller mest gledelige minner.

Det er ingen tvil om Anne Marie og Lasse er et vakkert par – også av vesen. Ved samtalens slutt sier han til henne:

– Det er du, Anne Marie, som ser 10 år yngre ut av oss. Du har en indre glød, en ukuelig optimisme på det som venter oss.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2023, og sist oppdatert 28/04 2023.

Les også