Victor Sotberg

Victor Sotberg: – Et ansvar som jeg tar på alvor

Victor Sotberg (31) er et av landets største forbilder for barn og unge. Den posisjonen er han opptatt av å bruke for at andre skal slippe å gå gjennom de samme vanskelighetene som han selv gjorde.

<b>VICTOR SOTBERG:</b> Victor har i årevis vært et kjempestort forbilde for barn og unge. – Det er et ansvar som jeg tar på alvor og som jeg er veldig stolt av, sier han.
VICTOR SOTBERG: Victor har i årevis vært et kjempestort forbilde for barn og unge. – Det er et ansvar som jeg tar på alvor og som jeg er veldig stolt av, sier han. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Gjennom egen YouTube-kanal og NRKs «FlippKlipp», har Victor Sotberg (31) lenge vært en superstjerne for barn og unge.

Etter gode plasseringer i «Skal vi danse», «71° nord» og «Maskorama» – i tillegg til programlederjobb i «Alle mot 1», har Steinkjer-guttens popularitet skutt til værs de siste årene.

For mange er Victor den ultimate helten.

– Jeg er veldig bevisst på at mange ser på meg som et forbilde, at jeg betyr mye for mange. Jeg prøver å tenke over det hele tiden, for det er et stort ansvar.

– Når noen sier: «Du er et stort forbilde», så tenker jeg sånn: «Oi. Okay!». Det er et ansvar som jeg tar på alvor og som jeg er veldig stolt av, sier han med et smil til Her og Nå.

<b>TV 2-PROGRAM «BLEEP»: </b>Robin Hofset, Victor Sotberg og Chistopher Robin Omdahl skal lage et nytt TV 2-program som heter «Bleep».
TV 2-PROGRAM «BLEEP»: Robin Hofset, Victor Sotberg og Chistopher Robin Omdahl skal lage et nytt TV 2-program som heter «Bleep». Foto: Thomas Andersen / TV 2

Les også: «Du er så viktig. Du er så viktig. Du er så VIKTIG!» ropte Tore Petterson til Victor Sotberg. Jeg forstår nå hvor rett han hadde.

Boken «Bare Victor»

Født: 4. juli 1991

Alder: 31 år

Yrke: Youtuber og programleder

Fra: Steinkjer

Bosted: Oslo

Kjæreste: Kenneth Karijord

Se mer

Den energirike og talentfulle 31-åringen bruker sin stemme til mer enn bare å underholde.

I 2020 ga han ut boka «Bare Victor», der han åpnet opp om at han ble fysisk og verbalt mobbet på skolen.

Unggutten hadde store vanskeligheter med at han forelsket seg i både gutter og jenter, og ble kalt «jævla homo» og «jente» fordi han var litt annerledes enn de andre guttene.

– Jeg tror at min historie kan hjelpe andre. Jeg føler at desto mer åpen man er om ting som er vanskelig, jo lettere er det for andre der ute å føle på det samme – at noen forstår dem.

Sotberg forteller at han selv ikke alltid hadde noen han kunne se opp til, eller som han følte at han kunne seg til da han var yngre og hadde det vanskelig.

<b>MANNLIG PARTNER:</b> – Jeg liker både gutter og jenter, så for meg er det hipp som happ om jeg danser med gutt eller jente. Men jeg kjenner jo at det er annerledes å danse med en gutt. Samtidig tror jeg bare at det blir enda mer spennende, smiler Victor.
MANNLIG PARTNER: – Jeg liker både gutter og jenter, så for meg er det hipp som happ om jeg danser med gutt eller jente. Men jeg kjenner jo at det er annerledes å danse med en gutt. Samtidig tror jeg bare at det blir enda mer spennende, smiler Victor. Foto: TV 2

– Derfor synes jeg det er viktig at vi som er offentlige personer i dag går foran som gode eksempler for dem som er yngre og har det vanskelig nå, utdyper han.

Les også: (+) «Aldri mer!», sa Gabrielle og flyttet til Trøndelag. Det ble det store vendepunktet

Victors beste råd

Victor understreker at det ikke bare er de unge som kan ha nytte av å høre om de mer krevende aspektene av livet.

– Alle kan ha det vanskelig. Jeg synes det er fint å vise den delen også. I sosiale medier blir mye glorifisert hele tiden. Alt virker så perfekt og fint, men det er ofte ikke sannheten. Derfor er det både fint og viktig å vise at livet også kan være vanskelig, mener han.

– Hva er ditt beste råd til folk som har det vanskelig?

– Vit at det blir bedre. Akkurat det kan jo virke vanskelig når man står midt oppe i det som er vanskelig. Jeg tror man må ta dag for dag, gjøre det man er glad i, være rundt folk som er glad i deg og som gir deg god energi – som gjør livet litt lettere.

– Jeg føler at hverdagen kan bli mye bedre bare av det. Det viktigste av alt mener jeg er det å omgi seg med gode mennesker.

<b>«SKAL VI DANSE»: </b>– «Skal vi danse» i 2019 var det første realityprogrammet jeg gjorde. Da fløy jeg rundt som en vimsekopp og hadde energien min «all over the place». Jeg tror nok at jeg har mer kontroll denne sesongen, mener 31-åringen.
«SKAL VI DANSE»: – «Skal vi danse» i 2019 var det første realityprogrammet jeg gjorde. Da fløy jeg rundt som en vimsekopp og hadde energien min «all over the place». Jeg tror nok at jeg har mer kontroll denne sesongen, mener 31-åringen. Foto: Morten Bendiksen

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

Deltaker i «Skal vi danse - all stars»

Denne høsten er Victor tilbake i «Skal vi danse» sammen med sin nye partner Philip Raabe.

Tre år etter at han danset seg til en tredjeplass i TV 2-konkurransen, mener han at det er en mer moden Victor som entrer parketten.

– Jeg føler at det har skjedd veldig mye med meg siden 2019. Jeg vil si at jeg har blitt mer jordet og sikrere på meg selv. «Skal vi danse» var det første realityprogrammet jeg gjorde. Da fløy jeg rundt som en vimsekopp og hadde energien min «all over the place». Jeg tror nok at jeg har mer kontroll denne sesongen.

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2022.

Les også