Katrine Moholt om fremtiden

Kathrine Moholt om TV-fremtiden: – Vet jeg får gjøre mye jeg har drømt om

Katrine Moholt gir seg med både «Allsang på grensen» og «Skal vi danse». Nå ser TV 2s rutinerte programleder frem til å oppfylle nye drømmer på TV.

<b>NYE DRØMMER: </b>– Jeg har alltid mange drømmer, og jeg vet at jeg kommer til å få gjøre mye jeg har drømt om på TV, sier Katrine Moholt med et smil. Her fra TV 2-programmet «Håp i ei gryte» for noen år tilbake.
NYE DRØMMER: – Jeg har alltid mange drømmer, og jeg vet at jeg kommer til å få gjøre mye jeg har drømt om på TV, sier Katrine Moholt med et smil. Her fra TV 2-programmet «Håp i ei gryte» for noen år tilbake. Foto: TV 2
Sist oppdatert

Etter en travel høst som deltager i «Skal vi danse – all stars», kan Katrine Moholt (49) snart senke skuldrene og nyte julefreden.

Like før hennes aller siste opptreden i finalen av det populære TV 2-
programmet, tok hun med seg familien for å se eldstedatter Evelina (22) på scenen i «Jul i Blåfjell» på Chateau Neuf i Oslo.

– Jeg er så glad for at Evelina får gjøre det hun elsker å gjøre, nemlig å stå på scenen.

– I år har hun spilt i NRK-serien «Venner fra før», og så får hun gjøre «Jul i Blåfjell» nå. Jeg er veldig glad på hennes vegne for at hun får så mange fine muligheter.

– Jeg tenker at det bare er å nyte alle de gode øyeblikkene og være til stede, for vi er begge heldige som får lov til å gjøre så mye gøy, sier den stolte trebarnsmoren med et smil.

<b>SISTE DANS:</b> Katrine var den aller første «Skal vi danse»-vinneren i 2006 og har i en årrekke ledet programmet. Etter at hun returnerte til parketten i høst, har hun bestemt seg for å gi seg i det populære TV 2-programmet.
SISTE DANS: Katrine var den aller første «Skal vi danse»-vinneren i 2006 og har i en årrekke ledet programmet. Etter at hun returnerte til parketten i høst, har hun bestemt seg for å gi seg i det populære TV 2-programmet. Foto: Thomas Andersen, Tv2

Storkoste seg med dansen

– Hvordan har tiden etter «Skal vi danse»-exiten vært?

– Nå er det bare to uker siden jeg røk ut av «Skal vi danse», og vi er tilbake på øving før finalesendingen denne uken – så jeg synes nesten ikke at jeg har rukket å være ute av denne dansebobla.

– Jeg pådro meg et lite brudd under dansingen, men det leges bra og med en litt roligere periode fremover blir det helt fint. Jeg har virkelig storkost meg med dansen i høst, stråler hun.

Les også: En dag hadde noen hengt opp en lapp på døra til Helsesista: – Det var vondt, rett og slett

For aller siste gang

2022 markerer et vendepunkt i Katrines eventyrlige TV 2-karriere.

I sommer spilte hun inn sin aller siste episode av «Allsang på grensen» etter 15 år som syngende programleder.

I høst gikk hun fra å være «Skal vi danse»-programleder til å returnere til parketten, og etter i år blir hun ikke å se i programmet igjen.

– Nå føles det veldig riktig å gå videre for å ta tak i nye og spennende utfordringer. Jeg synes bare det er utrolig spennende med endring.

– Både «Allsang på grensen» og «Skal vi danse» har vært en del stor del av livet mitt i så mange år, og jeg har kost meg mye med å få jobbe med disse programmene. Men nå er tiden er inne for å gå videre, forklarer hun.

Les også: (+) Hanne Sørvaag: – Det er ekstra sårt at jeg ikke fikk være der da pappa døde. At han døde alene

<b>I MAMMAS FOTSPOR:</b> – Jeg er så glad for at Evelina får gjøre det hun elsker å gjøre, nemlig å stå på scenen, sier Katrine. Her fra da de ledet «Håp i ei gryte» sammen for to år siden.
I MAMMAS FOTSPOR: – Jeg er så glad for at Evelina får gjøre det hun elsker å gjøre, nemlig å stå på scenen, sier Katrine. Her fra da de ledet «Håp i ei gryte» sammen for to år siden. Foto: Tv2

Fremtiden er hemmelig

Hvilke nye TV-prosjekter vi får se Katrine i, er foreløpig hemmelig.

– Hva jeg skal gjøre, kan jeg ikke si ennå. Men jeg kan i alle fall si at jeg gleder meg veldig. Jeg har alltid mange drømmer, og jeg vet at jeg kommer til å få gjøre mye jeg har drømt om på TV, smiler hun lurt.

<b>▸ STOLT MOR:</b> Katrine og yngstedatteren Sofia Linn på plass på Chateau Neuf for å se Evelina på scenen i familieforestillingen «Jul i Blåfjell».
▸ STOLT MOR: Katrine og yngstedatteren Sofia Linn på plass på Chateau Neuf for å se Evelina på scenen i familieforestillingen «Jul i Blåfjell». Foto: Morten Bendiksen

Neste år byr på en ny milepæl i Katrines liv. 21. september fyller hun nemlig 50 år.

– Jeg gleder meg faktisk bare over det, at jeg er frisk og rask og har det så godt i livet. Jeg har mistet mange jeg er glad i som ikke var så heldig å fylle 50, så jeg ser ikke på det som en selvfølge.

– Nå er jeg 49, og det er ikke verst at jeg da er i så god form at jeg har fått danse som jeg har gjort denne høsten. Jeg er bare veldig takknemlig og tenker at det skal bli fint å fylle 50 år også, sier hun med et smil.

Les også: – Gjennom Pørni kan jeg ta ut de tingene jeg sitter og tenker på når jeg er på foreldremøte. Jeg kan si de tingene jeg egentlig vil si, men ikke tør

Hele familien samlet

Etter å ha lukket døren til et uforglemmelig TV-kapittel dette året, ser flotte Katrine nå frem til å feire jul hjemme på familiegården på sitt kjære Nannestad.

– Julen blir den samme som alltid. Da skal hele familien være sammen hjemme på gården. Snorre, barna mine og mamma og pappa. Vi stenger oss inne på gården og bare nyter julen sammen helt til den er over, sier hun og ler godt.

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2022, og sist oppdatert 06/12 2022.

Les også