Evelina Moholt (22) heiet frem mamma fra publikum

– Mamma er mitt største forbilde

Årets «Skal vi danse – allstars»-deltagere uttrykker en glede og takknemlighet for den støtten de får fra sine aller nærmeste. Katrine Moholt satt stor pris på at både ektemannen Snorre og døtrene Evelina og Sofia heiet henne fram blant publikum.

<b>KATRINE OG EVELINA:</b> Katrines datter Evelina Moholt overrakte en vakker blomsterbukett til sin mor etter sendingen.
KATRINE OG EVELINA: Katrines datter Evelina Moholt overrakte en vakker blomsterbukett til sin mor etter sendingen. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Jeg er så stolt og imponert over den dama og alt det hun får til. Mamma legger hjertet og sjelen i alt hun gjør. Og det gir resultater, stråler Evelina Moholt (22) til Her og Nå etter det som var en forrykende «Skal vi danse»-premiere.

Med rekordstort publikum, pyro, pulserende rytmer og skyhøyt nivå, pangstartet programmet TV-høsten.

Blant et ekstatisk publikum i H3 arena på Fornebu, jublet kjendis-dansernes alle nærmeste litt ekstra høyt denne festkvelden. Og det var en tydelig rørt Evelina Moholt som overrakte en blomsterbukett til mamma Katrine Moholt (48) da blitslampene sluktes.

– Åh! Har du med deg blomster? strålte Katrine og ga datteren en varm klem, fortsatt i lykkerus etter vel blåst premiere.

– I kveld hadde jeg Evelina, Sofia og Snorre (døtrene og ektemannen. Journ.anm.) blant publikum. Det betyr virkelig alt, altså! fortalte Katrine til Her og Nå like etter forrige sending.

<b>   EVELINA MOHOLT:</b> Evelina forteller at hun er stolt over moren, som tar enhver utfordring på strak arm. Her sammen med sin tidligere dansepartner, Egor Filipenko.
EVELINA MOHOLT: Evelina forteller at hun er stolt over moren, som tar enhver utfordring på strak arm. Her sammen med sin tidligere dansepartner, Egor Filipenko. Foto: Morten Bendiksen

Les også (+): Egor om vrakingen, bruddet med kona og den store forvandlingen

Vant «Skal vi danse» i 2006

Katrine stakk av med den første «Skal vi danse»-seieren gjennom tidene, da hun sammen med dansepartneren Bjørn Wettre Holte bergtok dommerne så vel som publikum i 2006.

Etter ti år i programledersettet har hun i stedet svingt seg på gulvet sammen med «Skal vi danse»-veteranen Egor Filipenko (34), som dessverre har måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av en skade. Katrines nye partner på dansegulvet er Tarjei Svalastog (23).

­– Du er mye mer blottstilt som deltager enn som programleder. Det vi har brukt utallige timer på i tre uker, skal vi fremføre på 1,5 minutt! Da betyr det ekstra mye at du har familie og nære venner som heier på deg og har troen, smiler den flotte 48-åringen bredt.

Katrines datter er raus med adjektivene når hun beskriver sin spreke mamma.

– Jeg blir skikkelig inspirert, jeg – til å gjøre ting man synes er gøy og har lyst til. Mamma er så tøff! Hun er eldst og greier, men bare hopper uti det. Jeg er så stolt, stråler Evelina, som i likhet med sin mor er et underholdningstalent.

<b>   EGOR FILIPENKO:</b> Lite har vitnet om at det er 16 år siden Katrine Moholt stakk av med seieren i «Skal vi danse». Programlederen viste klasse på parketten, og stakk av med en imponerende tredjeplass i første program.
EGOR FILIPENKO: Lite har vitnet om at det er 16 år siden Katrine Moholt stakk av med seieren i «Skal vi danse». Programlederen viste klasse på parketten, og stakk av med en imponerende tredjeplass i første program. Foto: Morten Bendiksen

– Det er så fint og kunne sitte her blant publikum og følge hennes reise. Jeg har også vært og sett litt på treninger. Mamma nailer alt hun gjør, føler jeg. Jeg er både sjokkert og imponert. Hun er mitt største forbilde – som menneske og i alt hun gjør!

Les også: Katrine Moholt: – Snorre er en klippe i livet mitt

Tatovering av sin mor

<b>NATE KHAHUNGU:</b> Nate Khahungu har et svært nært forhold til sin mor, som er den første han vil prate med etter sending. Han har til og med tatovert et bilde av henne på underarmen.
NATE KHAHUNGU: Nate Khahungu har et svært nært forhold til sin mor, som er den første han vil prate med etter sending. Han har til og med tatovert et bilde av henne på underarmen. Foto: Morten Bendiksen

En annen som har et svært nært forhold til sin mor, er Nate Khahungu (25).

Den energiske radioprogramlederen er en av årets store «Skal vi danse»-favoritter, og i 2020 endte han opp på en hederlig andreplass sammen med partneren, Helene Spilling. Etter sendingen snakket han varmt om sin kjære mamma.

– Den første personen som sendte meg melding da jeg sto opp i dag, var mamma. Hun skrev: «Lykke til. Gud ser over deg og vi er stolte av deg uansett».

– Hun måtte jobbe akkurat i dag og kunne derfor ikke være her, men hun er den første jeg kommer til å ringe etterpå, avslører Nate, som i år virkelig har imponert på dansegulvet med Nadya Khamitskaya som sin dansepartner.

Nate viser frem tatoveringen av sin mor.

– Jeg elsker den dama der. Hun er med meg uansett hvor jeg er. Så vil hun sitte blant publikum neste lørdag! smiler han bredt.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2022.

Les også