Sitronkake
Frisk og god søtsak til kaffen - som nytes like godt ved peisen mens høststormene uler som til sommerlige landturer.

16 biter
225 g smør
225 g sukker
4 egg
300 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1½ ts bakepulver
2 sitroner, saft
og skall
GLASUR:
150 g melis
1-2 ss sitronsaft
Ha smør og sukker i en bolle og rør til det er lyst og luftig. Ha i finrevet sitronskall, saft og to av eggene, visp godt.
Sikt i halvparten av melet, visp til det er blandet inn. Ha i de siste eggene og visp godt igjen, ha i resten av melet, vaniljesukker og bakepulver.
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:
Havremuffins du baker i en fei
Gulerotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Hell røren over i smurt springform, 24 cm i diameter eller i en liten langpanne 20 x 25 cm, jevn til overflaten og stek kaken midt i i ovnen ved 180° i ca. 35-40 min (40-45 om du lager dobbel porsjon i stor langpanne).

La kaken avkjøles i formen.
Glasuren lages ved å blande melis med sitronsaft - ta i litt av gangen til du får en passe smørbar melis.
Ha glasuren over avkjølt kake.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør