4 porsjoner

12 plommer

1 ss sukker

2 dl brødrasp (eller griljermel)

1 ts malt kanel

4 ss yoghurt naturell

litt revet limeskall

litt revet mørk sjokolade

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 min. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt.

Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 min. til det har fått fin farge.

Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet. Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.

Dryss over litt revet mørk sjokolade.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!