Oppskrift: Eplepai

Rask pai med epler

Karamelliserte epler kombinert med skiver av marsipan, smaker godt på en butterdeigsbunn.

Servert med is blir dette en rask dessert eller som eplegodt 
til kaffen.
Servert med is blir dette en rask dessert eller som eplegodt til kaffen. Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

4 porsjoner

150 g smør

1 dl brunt sukker

½ ts kanel

2 ss sitronsaft

1 dl valnøtter

4 pl. butterdeig

12 tynne skiver

marsipan

4 epler

Smelt smør og sukker i en stekepanne på lav varme til sukkeret har løst seg opp.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Grovhakk valnøttene og tilsett i smørblandingen sammen med kanel og sitronsaft. La blandingen trekke på svak varme til passe karamellsaus.

Trykk ut butterdeigsplatene, men la det bli igjen en liten kant rundt.

Fordel marsipanskiver over butterdeigen. Rens og del eplene i skiver og legg over marsipanskivene. Hell karamellsausen over. Stek epletertene i ovn ved 200° i ca. 15-20 min.

Serveres med pisket krem eller vaniljeis.

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også