Kake med bringebærmousse
Dette er en sikker vinner på sommerens kakebord! Bunnen er laget av revet kransekakemasse, og på toppen en fløyelsmyk bringebærmousse.

12 biter
90 g smør, romtemperert
250 g revet kransekakemasse
3 egg
1 dl crème fraîche
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
BRINGEBÆRMOUSSE:
4 pl. gelatin
2 ss sitronsaft
350 g bringebær
2 dl melis
2 eggehviter
3 dl kremfløte
PYNT:
25 bringebær
4 mynteblader
Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 25 min. til bunnen er gjennomstekt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Press sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens.
Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:
Havremuffins du baker i en fei
Gulerotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
I en annen bolle pisker du eggehvitene til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløten til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.

Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
Pynt kaken med friske bringebær og mynte rett før servering. Har du tilgang til små «natt og dag»-blomster, er disse vakre på kaken.
Tips! Kaken blir like god om du bytter ut bringebær med jordbær.