Ford Focus 99 gram

Gjerrig kompaktklassefavoritt

Nå kommer Ford Focus med enda lavere forbruk og CO2-utslipp.

Ford Focus 99
Ford Focus 99 Foto: Ford
Publisert Oppdatert

Forbruk, forbruk og atter forbruk. Rekken av nyheter som dreier seg rundt temaet forbruk og utslipp av klimagasser vil ingen ende ta under den store bilutstillingen i Frankfurt.

Vi har sett mange rare, morsomme og ikke minst kreative eksempler på det, noen mer seriøse enn andre. At Ford er seriøs med sin Focus Econetic er det ingen tvil om.

Les også:

Focus er en av storselgerne

Ford Focus 99
Ford Focus 99 Foto: Ford

Som en av storselgerne i klassen, og som vår kjørefavoritt blant deltagerne, gjelder det å være på høyden når nye trender dukker opp.

Volkswagen var tidlig ute med å lansere sin Golf i 6. generasjon med et utslipp på kun 99 gram/km og et oppgitt forbruk på kun 0,38 l/mil.

Svar på tiltale

Ford viser nå fram sitt svar på tiltalen. Dagens modell av Ford Focus Econetic kan skryte av et forbruk på gjerrige 0,43 l/mil og 115 gr CO2/km ( se test her ).

I den kommende versjonen som nylig ble vist fram i Frankfurt har altså Ford klart å senke utslippet og forbruket til Focus Econetic ytterligere. Resultatet er det samme som den arge konkurrenten fra Volkswagen med 99 gram og 0,38 liter på mila, takket være start/stop-teknologi og bedre luftmotstand.

Les også:

Ford Ka 1,2 vs Audi A4 3,0 TDI: Hurra for den lille forskjellen

Bensin mot diesel: Hva bør du velge?

Tips for økokjøring: Kjør smart - spar penger

Ford Focus 99
Ford Focus 99 Foto: Ford

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning