Hårtrender for menn

Årets fire mest trendy herrefrisyrer

- Det er kunden som setter trenden og ikke frisøren.

TRENDY HÅRFRISYRER: Både Harry Styles og David Beckham har hver sin trendy hårfrisyre i år; langt og krøllete og "The Quiff".
TRENDY HÅRFRISYRER: Både Harry Styles og David Beckham har hver sin trendy hårfrisyre i år; langt og krøllete og "The Quiff". Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Hårtrendene endrer seg stadig, også for menn. I guiden under forteller ekspertene om hvilke herrefrisyrer som er i vinden nå om dagen.

Og bare sånn at dere vet det; dere har blitt flinkere og modigere på hårfronten i den senere tid.

Det hevder Natalie Aspelund Werkland fra frisørsalongen Cutters i Bergen.

- Det er kunden som setter trenden og ikke frisøren. Og det er større margin for å prøve seg frem på hårfronten i dag, sier hun.

Her er de fire mest populære herrefrisyrene akkurat nå:

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Skin fade

En av de mest populære herrefrisyrene i 2016.

"Skin fade" er frisyren der håret på toppen av hodet er relativt langt, og på siden blir det gradvis kortere ned mot nakken og ørene.

- Jeg tror vi kommer til å se en del av "skin fade" fremover, med forskjellige lengder på toppen, sier herrefrisør Inger Lise Moa hos Adam og Eva Grensen.

- Denne frisyren er en stor favoritt spesielt om sommeren, og jeg tror vi kommer til å se mye av den i 2016, legger hun til.

Den gir et stramt og rent uttrykk når den er klippet riktig i forhold til hodeform.

- Da vokser den også veldig fint ut, sier Moa.

- Jeg tror også "skin fade" er og kommer til å fortsette å være blant de mest populære herrefrisyrene i 2016, sier Natalie Aspelund Werkland fra frisørsalongen Cutters i Bergen.

- "Skin fade" passer spesielt godt til dem med tykt og mørkt hår, da vil effekten av faden komme best frem. Den kan også være fin på tynnere og lysere hår, men da foretrekker jeg ofte litt mer lengde, sier Moa.

Ifølge assisterende daglig leder og PR- og kommunikasjonsrådgiver Lill Kristine Nymoen for Hendrix Hair på Majorstuen i Oslo, er ikke dette akkurat den klassiske advokatfrisyren.

- Likevel digger jeg den!

Hun mener denne rocka frisyren passer til både sølvgutter og menn med sølvmanke. 

- Frisyren krever ikke mye stell, men den krever godt vedlikehold. Det er fordi håret vokser fort ut, og graderingen av håret på sidene av hodet går helt ned i null millimeter. Derfor må gutta med denne frisyren ofte vedlikeholde den, sier Nymoen.

- Den kan også være fin på tynnere og lysere hår, men da foretrekker jeg ofte litt mer lengde, råder Moa.

The Quiff

Kler de aller fleste.

SKIN FADE: Tidligere One Direction-medlem Zayn Malik har nylig blitt observert med en "skin fade".
SKIN FADE: Tidligere One Direction-medlem Zayn Malik har nylig blitt observert med en "skin fade". Foto: FOTO: Stella Pictures
SKIN FADE: Tidligere One Direction-medlem Zayn Malik har nylig blitt observert med en "skin fade".
SKIN FADE: Tidligere One Direction-medlem Zayn Malik har nylig blitt observert med en "skin fade". Foto: FOTO: Stella Pictures

The quiff er en klassiker man kan se tilbake til både 20-, 40- og 50-tallet, og den har ikke blitt mindre populær med årene. I quiff er det ofte mye volum.

Denne frisyren kan minne om "skin fade", men lengdeforskjellene mellom sidene og toppen av hodet i quiff er ikke like store som i skinfade.

- Jeg får daglig inn herrekunder som kommer inn med bilde av David Backham med denne frisyren og som vil ha den samme. Quiff er en enkel frisyre, og lett å style om man har de riktige produktene, sier herrefrisør Inger Lise Moa hos Adam og Eva Grensen.

Assisterende daglig leder og PR- og kommunikasjonsrådgiver Lill Kristine Nymoen for Hendrix Hair på Majorstuen i Oslo, forteller at denne sveisen krever mer stell enn skinfade.

- I tillegg til velstelt klipp og riktige hårprodukter, må mange gutter med denne frisyren føne ut bevegelsene i håret for at sveisen skal ligge riktig, sier hun.

- Quiff er mer klassisk og ikke like edgy som skinfade, legger Nymoen til.

Quiff kan styles på flere måter. Frisyren passer godt for deg som vil ha det stramt på jobb og mer avslappet hjemme.

Den kan også kombineres med "skin fade" på sidene. Ikke vær redd for å prøve deg frem på forskjellige lengder!

- Denne klassiske halvlange frisyren passer til de aller fleste, sier Natalie Aspelund Werkland fra frisørsalongen Cutters i Bergen.

- Quiff ser vi nå i alle aldersgrupper. Gutter helt ned i 7-års alderen vet hvordan de ønsker håret i dag. Også eldre menn som fortsatt har hår på hodet sverger til denne frisyren, sier Moa.

Langt og krøllete

For deg som vil ha en enkel frisyre å style.

- Nå for tiden ser vi en del av den mannlige versjonen av Ronja Røverdatter, sier Natalie Aspelund Werkland fra frisørsalongen Cutters i Bergen med et smil.

THE QUIFF: En klassisk frisyre som blant annet David Beckham digger.
THE QUIFF: En klassisk frisyre som blant annet David Beckham digger. Foto: FOTO: Stella Pictures
Foto: FOTO: Stella Pictures

Hun forteller at dette er en frisyre for de som vi virkelig vil skille seg ut, og legger til at det nå er normalt med unormale sveiser.

- Håret burde ikke være lenger enn til skuldrene, og med en gradert og lang lugg. Jeg synes det er fint å style det med litt saltvannsspray for å fremheve naturlig fall, sier hun.

Herrefrisør Inger Lise Moa hos Adam og Eva Grensen forteller at stadig flere kommer for å ta permanent, også guttene.

- Enten for å krølle det lange håret på toppen av hodet, eller hele håret.

- Vi har en populær permanent nå som heter "beach waves", den gir store krøller og går ut etter tre måneder, legger hun til.

Moa forteller videre at nå som Olaplex har kommet, sliter ikke permanent på samme måte som den gjorde før.

Når håret blir utsatt for en kjemisk behandling svekkes hårkvaliteten, men ved bruk av Olaplex blir den ivaretatt slik at håret ikke brekker.

Hvis du vil ha en frisyre som er lett å style, er dette frisyren for deg. Og husk at krøller oftest blir finest hvis de får lufttørke på de riktige produktene.

Pannelugg

- Lars Vaular startet trenden.

- Lugg har kommet for å bli, forteller Natalie Aspelund Werkland fra frisørsalongen Cutters i Bergen bestemt.

- Lars Vaular startet trenden med bollesveisen, og nå har den fått gro ut til en skikkelig panneluggsveis, sier hun.

LANGT OG KRØLLETE: One Direction-medlem Harry Styles har for lengst latt håret vokse seg langt, krøllete og fint, en frisyre vi kommer til å se mer av i 2016.
LANGT OG KRØLLETE: One Direction-medlem Harry Styles har for lengst latt håret vokse seg langt, krøllete og fint, en frisyre vi kommer til å se mer av i 2016. Foto: FOTO: Stella Pictures
Foto: FOTO: Stella Pictures

- For de som er lei av å ha den samme frisyren hver dag kan pannelugg være en smart løsning, sier herrefrisør Inger Lise Moa hos Adam og Eva Grensen.

Stylisten forteller videre at denne sveisen fint kan kombineres med en "skin fade" hvis man vil ha en vri på det.

- Jeg klipper lugg på mange av mine herrekunder for tiden. En lugg kan være fint på mannen med en "skin fade" eller med mer lengde på sidene.

Assisterende daglig leder og PR- og kommunikasjonsrådgiver Lill Kristine Nymoen for Hendrix Hair, forteller at pannelugg passer spesielt godt til de med tykt hår og langt ansikt.

- Denne sveisen får ansiktet til å virke kortere, så den er ikke ideell for en med lite og rundt ansikt, med mindre man ønsker å fremheve det.

- Luggen gres gjerne rett ned i pannen, og resten av håret burde ikke være lengre enn panneluggen, sier hun.

LUGG: Hvorfor ikke gjøre som skuespiller Douglas Booth og gå for en lugg i år?
LUGG: Hvorfor ikke gjøre som skuespiller Douglas Booth og gå for en lugg i år? Foto: FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning