Hvordan skal typen kle seg

Her er mannen vi ville snudd oss etter på gata

Jentene har talt. Slik vil vi at gutta skal kle seg.

VINNERSTIL: Jentene har talt. Dette er mannen vi ville snudd oss etter på gata.
VINNERSTIL: Jentene har talt. Dette er mannen vi ville snudd oss etter på gata. Foto: FOTO: Costinm.com
Publisert Oppdatert

Dette mener jentene

1. Avslappet (31%)

2. Casual pent (20%)

3. Klassisk preppy (21%)

4. Rugged (13%)

5. Rocka (12%)

6. Hipster (3%)

Kilde: Klikk Mote

For en liten stund tilbake la vi ut en avstemning til dere jenter med spørsmålet: «Hvordan vil du at kjæresten skal kle seg?».

Vi er veldig klar over at det finnes en drøss med klesstiler, men valgte likevel å være nokså kategoriske.

Det endte opp med de seks klessstilene: Hipster, klassisk preppy, rugged, rocka, casual pent og avslappet.

Nå har vi gravd frem resultatet – nøyaktig 979 svar og én soleklar vinner. Med hele 31 prosent av stemmene, er det (ifølge jentene) stilen «avslappet» som er favoritten.

Så enten du er mann på jakt etter noen lange blikk på gata, eller en jente som vil gi kjæresten et par subtile stiltips – det er bare å lese videre.

Dette karakteriserer vinnerstilen

Ifølge stylist Eirik Mogseth kan vinnerstilen beskrives som både kul, urban og passe røff.

- Jeans, T-skjorter og generelle basisplagg er viktige elementer for å bygge opp denne stilen. Men for all del – glem den rutete skjorten. Den er så oppbrukt nå, sier Mogseth.

Fredrik De Lange, mannen bak den norske motebloggen WAYWT for menn og PR-manager hos GANT Norge, er enig:

- Stilen er hverdagslig og klassisk, med sporty og avslappede elementer som litt løsere jeans eller chinos, hettegensere, collegegensere, T-skjorter og skjorter. Jeg tenker at klesstilen heller mest mot «typisk norsk». Det handler i stor grad om å kle seg behagelig og ikke skille seg ut fra mengden, sier De Lange.

DRØMMETYPEN: Her er klesstilen jentene vil se gutta i.
DRØMMETYPEN: Her er klesstilen jentene vil se gutta i. Foto: FOTO: Discover10.com, Stella Pictures, Costinm.com

- Kanskje litt safe?

Mogseth er enig, og tror norske gutter synes dette er en praktisk og komfortabel stil.

- Men kanskje litt safe? sier han og fortsetter:

- Det er viktig å understreke at gutter ikke må glemme å pynte seg litt. Selv vil jeg gjerne se litt mer kul styling og kombinasjoner ute på gata.

Mogseth nevner både denim på denim, kule dresser eller litt løsere sportsreferanser til urbane kvelder på byen som eksempler.

- En blanding av flere stiler er kult, og skaper en personlig signatur. Ikke vær så konservativ. Blant pyntede elementer som slips og skjorter med jeans, for eksempel. Her finnes det utallige nye og coole alternativer.

De Lange tipser også om å gi plaggene du bruker det lille ekstra som gjør dem litt mer spennende:

- En avslappet skjorte kan for eksempel kneppes helt opp i halsen (à la Stian Blipp) og buksene kan rulles opp et par hakk. Dropp sokkene og ta på et par lave Converse. Hele stilen er jo litt sånn: «Jeg slang på meg det som lå ytterst i skapet, og det funker». Bare pass på at det som ligger ytterst ikke alltid er en slitt olabukse og en hettegenser, sier han og fortsetter:

- Varier bruken av klær, og vis gjerne at du tenker over hva du har på deg ved å legge til et belte, en kul klokke eller caps.

Stiltabber

Mogseth mener videre at det er lett å bli litt for basic.

- Det er kjedelig, sier han og fortsetter:

- Rene og pene klær uten en spennende sammensetning er også en fare for denne stilen. Hva med litt krydder på tilbehørsiden? Her har den norske mannen mye å lære.

De Lange legger til:

- Jeg synes denne stilen blir for avslappet når du begynner å bruke joggebukse utenom trening, eller når elementene i antrekket ikke står i stil til hverandre når det kommer til farger. Bruk gjerne avslappet tøy, men tenk litt over hvilke farger som passer bra sammen og legg igjen hettegenseren hjemme nå og da.

STILENS NØKKELPLAGG: Fra venstre: Jeans fra H&M, kr 399. Hvite chinos fra Zara, kr 399. Grå T-skjorte fra Weekday, kr 169. Blå hettegenser fra Weekday, kr 349. Sko fra New Balance, kr 849. Jeansskjorte fra H&M, kr 299.
STILENS NØKKELPLAGG: Fra venstre: Jeans fra H&M, kr 399. Hvite chinos fra Zara, kr 399. Grå T-skjorte fra Weekday, kr 169. Blå hettegenser fra Weekday, kr 349. Sko fra New Balance, kr 849. Jeansskjorte fra H&M, kr 299.

På en god andreplass

På en god andreplass i avstemningen, med hele 20 prosent av stemmene, finner vi stilen «casual pent», som kan beskriver som: «Enkle fargekombinasjoner, kvalitet i tøyet og naturfiber som for eksempel bomull. Skiller seg ikke ut i mengden, men er opptatt av hva han har på seg».

Mogseth mener at også denne varianten snakker til mange menn – særlig i det moderne arbeidslivet.

- Dette viser, i mine øyne, en mann som våger litt mer. Stilen er ryddig og kanskje noe strammere enn den avslappede stilen, sier han.

De Lange er overrasket over at  det ikke var denne stilen som gikk av med seieren.

- En litt mer pyntet stil med mer skreddersydde elementer som frakk og press i buksen blandet med avslappede T-skjorter og joggesko. Jeg tror det er litt typisk at dama liker å være den som er mest opptatt av hvordan man ser ut, og heller må «hjelpe» ham med antrekket.

EN GOD ANDREPLASS: På en god andreplass i avstemningen, med hele 20 prosent av stemmene, kom stilen «casual pent». Den kan beskriver som: «Enkle fargekombinasjoner, kvalitet i tøyet og naturfiber som for eksempel bomull. Skiller seg ikke ut i mengden, men er opptatt av hva han har på seg».
EN GOD ANDREPLASS: På en god andreplass i avstemningen, med hele 20 prosent av stemmene, kom stilen «casual pent». Den kan beskriver som: «Enkle fargekombinasjoner, kvalitet i tøyet og naturfiber som for eksempel bomull. Skiller seg ikke ut i mengden, men er opptatt av hva han har på seg». Foto: DTO: Bangarangblog.com, Lookbook.nu

Mannen vi ikke vil ha

Mannen vi derimot ikke vil at typen skal kle seg som, er, ifølge avstemningen, mannen med den såkalte «hipsterstilen».

Denne mannen følger med på moten, men gjør egne tolkninger av den. Stikkord her er kreativ, ujålete, hverdagslig, og med hint av retropreg i stilen.

- Folk er kanskje litt lei denne stilen? Den er heller ikke særlig sexy, sier Mogseth.

De Lange er overrasket over at hipsterstilen kom så dårlig ut.

- Jeg tror det kommer litt av at hipster har blitt et negativt ladet ord, som vi forbinder litt med wannabe og ønsket om å være annerledes, men likevel lik en hel del andre. Jeg tror hipster-stilen hadde kommet bedre at av denne avstemmingen hvis vi hadde kalt den noe annet, men fortsatt brukt de samme bildene og beskrivelsen, sier han og fortsetter:

- Denne stilen er typisk for gutta som ferdes på Grünerløkka i Oslo. Stilen er moderne og urban, og mannen som bærer disse klærne tør å ta litt nye og annerledes valg i klesveien.

IKKE EN FAVORITT: Hipster-stilen kom dårligst ut i avstemningen, med kun tre prosent av stemmene. Denne mannen følger med på moten, men gjør egne tolkninger av den. Stikkord her er kreativ, ujålete, hverdagslig, og med hint av retropreg i stilen.
IKKE EN FAVORITT: Hipster-stilen kom dårligst ut i avstemningen, med kun tre prosent av stemmene. Denne mannen følger med på moten, men gjør egne tolkninger av den. Stikkord her er kreativ, ujålete, hverdagslig, og med hint av retropreg i stilen. Foto: FOTO: Fashionbeans.com, Lookbook.nu, Lequick.tumblr.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning