Billige skjønnhetsprodukter

Spar 3700 kroner på skjønnhetsprodukter

Disse skjønnhetsproduktene kan du spare tusenvis av kroner på - uten at det går utover kvaliteten.

BILLIG SKJØNNHET: Hand Cream for Happy Hands fra Benecos, kr 29.
Bestselger fra Aesop, kr 210. Glam Shine i fargen 103 Forever Nude fra L'Oréal Paris, kr 120.
Bestselger fra Yves Saint Laurent, kr 252.
BILLIG SKJØNNHET: Hand Cream for Happy Hands fra Benecos, kr 29. Bestselger fra Aesop, kr 210. Glam Shine i fargen 103 Forever Nude fra L'Oréal Paris, kr 120. Bestselger fra Yves Saint Laurent, kr 252. Foto: Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

Det finnes et hav av skjønnhetsprodukter der ute, og det er ikke til å legge skjul på at prislappen på enkelte kan få oss til å svette.

Noen produkter holder ikke en gang det de lover.

Likevel stopper det oss ikke fra å bruke tusenvis av kroner på skjønnhetsprodukter.

Ufortjent mye pepper

- Det er ofte dem med god økonomi som mener at du bør kjøpe de dyreste produktene for å sikre deg den beste kvaliteten. Går du til folk med mindre inntekt så tenker de at de bør være lure, og at den billige versjonen funker like godt, sier forbrukesosiolog, skribent i Dagens Næringsliv og foredragsholder ved Markedshøyskolen Karl-Fredrik Tangen til Det Nye.

Tangen mener man ofte vurderer produkter ut ifra generelle prinsipper. 

- Det er umulig å sette seg inn i alle produktene, derfor går man ut fra generelle prinsipper til å vurdere produktet i stedet for sette seg inn i produktet: Hvis ting er stablet så er det billig. Hvis det er store bokstaver, så er det billig, hvis det er diskre merking så er det dyrt og av høy kvalitet, hvis det er rosa så er det til kvinner hvis det er blått så er det til menn.

- Bruker vi for mye penger på skjønnhetsprodukter?

- Skjønnhetsprodukter får ufortjent mye pepper fordi det er ufornuftig ettersom det knyttes til kvinner og det overfladiske. Da er det så mye mer nærliggende å stille spørsmål om folk trenger det, sier Tangen og legger til:

Stygge tenner og svettelukt

- Det opplagte svaret på alle forbrukerprodukter er «nei, man trenger det ikke». Men den biologiske nødvendigheten er noe helt annet enn den kulturelle nødvendighet. Mennesker trenger alltid å leve i en verden hvor man kombinerer symbolske og praktiske funksjoner, sier professoren og utdyper:

- Problemet med å ha stygge tenner eller lukte svett, er at de andre har hvite tenner og lukter godt, så det er ikke et forhold mellom deg og lukten din, det er et forhold mellom deg og de andre, forklarer han. 

BILLIG OG BRA: Dry Shampoo fra Batiste, kr 69. Bestselger fra Alterna Bamboo Style, kr 220. Thermal Spring Water fra Avène, kr 109. Ansiktsvann fra MAC, kr 209.
BILLIG OG BRA: Dry Shampoo fra Batiste, kr 69. Bestselger fra Alterna Bamboo Style, kr 220. Thermal Spring Water fra Avène, kr 109. Ansiktsvann fra MAC, kr 209. Foto: Produsentene

Hudterapeut Laila Bentsen mener at det ikke alltid er prisene som teller. Hun er ikke alene. Flere makeupartister har billige favoritter.

- Det er ikke alltid at de dyreste produktene er de beste. En trenger ikke gå for de dyreste merkene, det viktigste er å sjekke ingrediensene å se at de ikke inneholder alkohol eller parfyme, sier hun og legger til:

Billig er bra

- Når det ikke er snakk om huden, går det fint an å investere i billige produkter. Dette gjelder alt fra farging av bryn til maskara. Kjøper man en billig skrubb, kan man heller investere i en dyrere bodylotion. Men alt som går på hud, ansikt og kropp bør man investere litt i. De billige produktene inneholder mye vann, som ofte tørker ut huden.

Under har mote- og skjønnhetsansvarlig Cecilie Mevatne i Det Nye plukket ut de billigste og dyreste bestselgerne. I oversikten ser du hvor mye du kan spare.

1. Håndkrem

BILLIG OG DYRT: Beauty Perfect Blush i fargen Fresh Pink fra Oriflame, kr 149. TOM FORD Cheek Colour, kr 506.
BILLIG OG DYRT: Beauty Perfect Blush i fargen Fresh Pink fra Oriflame, kr 149. TOM FORD Cheek Colour, kr 506. Foto: Produsentene/Getty Image

I værharde land som Norge er håndkrem et must for å unngå tørre hender. Du kan enten kjøpe håndkremen på apoteket, eller kanskje du foretrekker en som også tar seg godt ut i veska? Benecos' håndkrem er både økologisk, dekorativ,fuktgivende – til en fin pris.

Hand Cream for Happy Hands fra Benecos, kr 29.

Bestselger fra Aesop, kr 210.

Spart: 181 kroner.

2. Lipgloss

Fordelen med en rimelig lipgloss er at du kan ha én liggende hjemme, én i veska og én i bilen. Og så har de i utgangspunktet like mye gloss i seg og sitter like godt som dyrere varianter.

Glam Shine i fargen 103 Forever Nude fra L'Oréal Paris, kr 120.

Bestselger fra Yves Saint Laurent, kr 252.

Spart: 130 kroner

3.Tørrsjampo

Snarveien til «nyvasket» hår er noe vi alle nyter godt av iblant. Vi er fan av Batiste, som har et stort utvalg for enhver hårfarge. Du kan også spare inn penger ved å droppe sjampoen. Frisør Annika Blyckertzog mener det er noe av det beste du kan gjøre for håret ditt.

BILLIG OG DYRT: Nordic Birch Organic Shower Gel fra Urtekram, kr 70. Marc Jacobs Daisy Dream Shower Gel, kr 330. Baby Lips fra Maybelline, kr 39.The Lip Balm fra Crème de la Mer, kr 462.
BILLIG OG DYRT: Nordic Birch Organic Shower Gel fra Urtekram, kr 70. Marc Jacobs Daisy Dream Shower Gel, kr 330. Baby Lips fra Maybelline, kr 39.The Lip Balm fra Crème de la Mer, kr 462. Foto: Produsentene

Dry Shampoo fra Batiste, kr 69.

Bestselger fra Alterna Bamboo Style, kr 220

Spart: 85 kroner.

4. Ansiktsspray

Oppholder du deg mye innendørs blir huden din generelt tørr, og da er en fuktgivende ansiktsspray det du trenger. Denne er god året rundt, og fås også i veske- og reisevennlig størrelse.

Thermal Spring Water fra Avène, kr 109.

Ansiktsvann fra MAC, kr 209.

Spart: 100 kroner.

5. Kroppsskrubb

Bruk en eksfolierende skrubb i dusjen eller badet,og skyll de døde hudcellene ut med badevannet. Her kan du få et mykt og godt resultat.

Satsuma Body Polish fra The Body Shop, kr 159.

BILLIG VASK: Soap Bark & Chamomile Deep Cleansing Cream fra Burt's Bees, kr 169.
Md Formulations Facial Cleanser Cleanse, 359 kroner. Satsuma Body Polish fra The Body Shop, kr 159. Aesop Rejuvenate Intensive Body Balm, 500ml, kr 688
BILLIG VASK: Soap Bark & Chamomile Deep Cleansing Cream fra Burt's Bees, kr 169. Md Formulations Facial Cleanser Cleanse, 359 kroner. Satsuma Body Polish fra The Body Shop, kr 159. Aesop Rejuvenate Intensive Body Balm, 500ml, kr 688 Foto: Produsentene

Rejuvenate Intensive Body Balm fra Aesop kr 688

Spart: 529 kroner. 

6. Ansiktsrens

Det du sparer på en rimelig ansiktsrens, kan du kanskje bruke på en dyrere ansiktskrem? Gå for de skånsomme og milde variantene, som renser huden godt uten å strippe den for fuktighet.

Soap Bark & Chamomile Deep Cleansing Cream fra Burt's Bees, kr 169.

Facial Cleanser Cleanse fra Md Formulations, 359 kroner.

Spart: 190 kroner.

7. Dusjgelé

Et varmt bad er ensbetydende med velvære. Få tak i en naturlig dusjgelé som i tillegg til å gjøre huden din ren, er skånsom og dufter godt.

Nordic Birch Organic Shower Gel fra ­Urtekram, kr 70.

Daisy Dream Shower Gel fra Marc Jacobs, kr 330.

Spart: 260 kroner.

8. Blush

En god blush er ikke vanskelig å finne. Heller ikke blant billigmerkene er det langt mellom produktene med nyanse og konsistens som dekker akkurat ditt behov.

Beauty Perfect Blush i fargen Fresh Pink fra Oriflame, kr 149.

Cheek Colour fra Tom Ford, kr 506.

BILLIG BLIKK: Lash Accelerator Endless Extreme Black fra Rimmel, kr 109. Phyto-Mascara Ultra-Stretch fra Sisley, kr 400.
BILLIG BLIKK: Lash Accelerator Endless Extreme Black fra Rimmel, kr 109. Phyto-Mascara Ultra-Stretch fra Sisley, kr 400. Foto: Produsentene/Bulls/Getty Images

Spart: 357 kroner.

9. Neglelakkfjerner

Hvis du sørger for å stelle neglene dine jevnlig med olje og krem, er det ingen grunn til å bruke mange penger på en neglelakkfjerner. Matas har en som er mer enn god nok. Når du legger neglelakk, er det tynne og jevne lag som gjelder.

Neglelakkfjerner uten parfyme fra Matas, kr 28.

Nail Spa Nail Polish Remove fra Alessandro, kr 89.

Spart: 61 kroner.

10. Maskara

Hvis du husker å bytte ut maskaraen din så ofte som du bør, nemlig hver tredje måned, ville vi holdt oss til de rimelige variantene. Maskara fås i mange kvaliteter, men også mange av de billige gir flotte og holdbare vipper. Vi har testet flere av dem, men bare én fikk terningkast seks.

Lash Accelerator Endless Extreme Black fra Rimmel, kr 109.

Phyto-Mascara Ultra-Stretch fra Sisley, kr 400.

Spart: 291 kroner.

11. Kroppsolje

De aromaterapeutiske kroppsoljene er som regel like deilige som de er dyre. Men til hverdagsbruk er en grei mandelolje mer enn bra nok.

Naturlig mandelolje fra Rømer, kr 50.

Aromessence De Bain-Bath fra Decléor, kr 510.

Spart: 460 kroner.

MYK HUD: Complete Repair Intensive Lotion fra Eucerin, kr 225. Shiseido Replenishing Body Cream, kr 704. Skrubbehansker fra The Body Shop, kr 99.
MYK HUD: Complete Repair Intensive Lotion fra Eucerin, kr 225. Shiseido Replenishing Body Cream, kr 704. Skrubbehansker fra The Body Shop, kr 99. Foto: Produsentene

12. Øyensminkefjerner

Finn en nøytral rensemelk, gjerne uten parfyme og fargestoffer, som beskytter og ikke tærer på den følsomme huden rundt øynene. Tørk av med pads og varmt vann for å skåne huden.

Øyesminkefjerner uten parfyme fra Matas Natur, kr 60.

Lancôme BI-FACIL - Double-Action Eye Makeup Remover, kr 260.

Spart: 200 kroner

13. Bodylotion

Fordi bodylotion er et av de produktene du bruker mest av hver gang, kan det lønne seg å finne et prisvennlig alternativ som pleier og fukter huden. Med 3-minutters regelen kan du få myk babyhud samme dag.

Complete Repair Intensive Lotion fra Eucerin, kr 225.

Shiseido Replenishing Body Cream, kr 704.

Spart: 479 kroner.

14. Leppeomade

Vinteren er tøff mot leppene, som sårt trenger å fuktes med jevne mellomrom. Gå for en vaselinbasert leppepomade i stedet for en vannbasert, da en vannbasert tørrer ut leppene og kan fryse til i kulden. Sørg for at pomaden inneholder så mye fett som mulig fra blant annet sheasmør og kokosolje. Du kan også lage din egen leppeskrubb.

Baby Lips fra Maybelline, kr 39.

The Lip Balm fra Crème de la Mer, kr 462.

Spart: 423 kroner.

UTEN SMINKE: Øyesminkefjerner uten parfyme fra Matas Natur, kr 60. Lancôme BI-FACIL - Double-Action Eye Makeup Remover, kr 260.
UTEN SMINKE: Øyesminkefjerner uten parfyme fra Matas Natur, kr 60. Lancôme BI-FACIL - Double-Action Eye Makeup Remover, kr 260. Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning