Billig sminke

- Disse budsjettfavorittene vet vi funker

Her er Det Nye-redaksjonenes billige favoritter på badehyllen.

SKJØNNE KUPP: Det Nye-redaksjonen avslører sine budsjettfavoritter.
SKJØNNE KUPP: Det Nye-redaksjonen avslører sine budsjettfavoritter. Foto: FOTO: produsenten
Publisert Oppdatert

Det finnes et hav av skjønnhetsprodukter på markedet, og det kommer stadig nye sminkenyheter og skjønnhetslovnader.

Men hvilke produkter holder egentlig det de lover? Det er det ikke alltid like lett å vite.

Noen av jentene i Det Nye har, som alle andre jenter, prøvet og feilet opp igjennom årene – og etterhvert funnet ut hvilke produkter de virkelig elsker.

Heldigvis er det ikke bare dyre produkter som imponerer, også veldig mange billige produkter skiller seg ut på en positiv måte, det har jentene i redaksjonen selv erfart.

Under avslører de sine budsjettfavoritter som det VET at funker – samt litt dyrere produkter som er verdt hver eneste krone!

BILLIGE FAVORITTER: Redigerer Silje har mange billige skjønnhetsfavoritter.
BILLIGE FAVORITTER: Redigerer Silje har mange billige skjønnhetsfavoritter. Foto: FOTO: produsenten

- Kan ikke droppe concealer

Art Director Silje Monssveen går alltid med en concealer i vesken, for er det et sminkeprodukt hun ikke kan leve uten så er det nettopp dette.

CONCEALER: Redigerer Silje kan ikke leve uten concealer, og har funnet sin billige favoritt.
CONCEALER: Redigerer Silje kan ikke leve uten concealer, og har funnet sin billige favoritt. Foto: FOTO: Johanna Siring

- Jeg har en veldig naturlig sminkelook til hverdags, og bruker få produkter. Det betyr likevel ikke at jeg er flink til å begrense meg i skjønnhetsjungelen ute i butikken. Heldigvis har jeg flere rimelige favoritter i sminkepungen.

1. Maybelline Master Precise Liquid Liner, kr 109.

- Jeg blir nok aldri best i klassen på å legge liner, men jeg har allikevel god erfaring med denne fra

2. Concealer fra H&M, kr 50

- Jeg kan droppe alt annet, men concealer MÅ jeg ha. Jeg har som regel to i bruk parallelt, en litt dyrere variant som jeg tar på hjemme om morgenen, og en rimeligere som alltid ligger i veska. Denne dekker overraskende bra og sitter lenge.

3. NYX Love in Rio Eyeshadow Pallette, kr 109.

- Jeg føler ofte at jeg må litt opp i pris for å få øyenskygger som ikke drysser, men NYX har flere fine som holder lenge med en god primer under.

4. Maybelline Express Remover, kr 89.

- Dypp neglen ned i beholderen, tell til tre og vips så er lakken fjernet. Kan det bli enklere?

5. Gosh Eyebrow Pencil, kr 85.

- Jeg er ikke veldig glad i for rette og perfekte bryn, men hvis jeg skal noe spesielt, kan jeg godt pynte litt på fasongen med denne brynsblyanten.

6. Neglelakk fra Essie, kr 139.

- Neglelakkene fra Essie har en bred kost som gjør det superenkelt å legge en fin lakk. Jeg velger alltid fargen Licorice hvis jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hva som passer til antrekket.

7. Isadora Face Sculptor, kr 198.

- Denne trioen fra Isadora har jeg nettopp oppdaget. Bronzeren skulpturerer og gir deg glød, highlighteren lysner og fremhever, mens rougen gir deg perfekte «nå har jeg vært ute i naturen og fått naturlig farge i kinna»-kinn.

8. Leppestift fra Mac, kr 185.

- Selv om jeg foretrekker å bruke lite sminke på jobb, spriter jeg gjerne opp med en knallfarget leppestift. Der svikter Mac aldri, og jeg har flere varianter i ulike nyanser.

BUDSJETTVENNLIG: Journalist Linn har mange billige favoritter i sminkepunge sin.
BUDSJETTVENNLIG: Journalist Linn har mange billige favoritter i sminkepunge sin. Foto: FOTO: produsenten

- Det er gull å ha en øyenmaske i kjøleskapet

Journalist Linn Isaksen har lakenskrekk og elsker lange kvelder (og netter) – da er et lurt å ha en avkjølende øyemaske på lur!

SENE KVELDER: Journalist Linn er litt for dårlig til å legge seg tidlig, og tyr derofr ofte til en kald øyemaske for å våkne opp.
SENE KVELDER: Journalist Linn er litt for dårlig til å legge seg tidlig, og tyr derofr ofte til en kald øyemaske for å våkne opp. Foto: FOTO: Johanna Siring

1. The Body Shop Aqua Eye Mask, 139 kr.

- Jeg er så glad i å være våken at jeg sover altfor lite, noe som fører til at jeg ofte er hoven rundt øynene. Da er det gull å ha en øyemaske liggende i kjøleskapet!

2. Hårstrikk fra H&M, 39 kr.

- Jeg bruker konsekvent myke hårstrikker som ikke sliter på håret. Denne gjør meg søt i tillegg.

3. Maybelline Great Lash Mascara, kr 79.

- Skal jeg fiffe meg opp, svinger jeg maskarakosten, og dette er min budsjettfavoritt. En gammel traver i fet 90-tallsinnpakning som er lett å legge!

4. Max Factor Max Effect Trio Eyeshadow, i fargen Coco Crazy, kr 79.

- Når jeg sminker meg, legger jeg alltid øyenskygge i ulike brunnyanser – både på lokket og langs vippekanten nede.

5. PL3-leppepomade, kr 30.

- Jeg er helt, helt avhengig av fukt på leppene, og har alltid denne leppisen i umiddelbar nærhet.

6. Nivea Waterlily & Oil Shower Gel, kr 37. Nivea Soft Body & Face Crème, kr 52.

- Friske, rene dufter gjør meg oppriktig glad! Og jeg mener bestemt at jeg kvikner såpass til av en lang dusj og en runde med bodylotion at det tilsvarer flere timers søvn. Denne dusjsåpen og kremen fra Nivea lukter begge himmelsk, og er fast inventar hos meg.

7. Pinsett fra Vitry, kr 100 hos Kicks. Maybelline Eye Studio Master Shape Brow Pencil, kr 148. L'oréal Brow Artist Plumper, kr 129.

- Jeg er fan av fyldige bryn, så dem vier jeg litt tid hver dag. En god pinsett er (sammen med dagslys og god tid) helt avgjørende, og jeg er superfornøyd med denne fra Kicks. Jeg legger et svakt strøk med øyenbrynsblyant, før jeg fyller og former med en gelémaskara. Jeg oppdaget nylig denne fantastiske geleen fra L'oréal, og nå kan jeg ikke fatte hvordan jeg har klart meg uten!

MEST BILLIG (OG LITT DYRT): Art Director Kaja har mange rimelige skjønnhetsfavoritter, men anbefaler også et par dyrere produkter på det varmeste.
MEST BILLIG (OG LITT DYRT): Art Director Kaja har mange rimelige skjønnhetsfavoritter, men anbefaler også et par dyrere produkter på det varmeste. Foto: FOTO: produsenten

- Denne gir med en smuuud tan

Redigerer Kaja Emilie Cederfjeld-Hagen bruker en fuktighetskrem som i tillegg gir litt farge til huden, året rundt - det gir henne nemlig en veldig fin brunfarge.

TYR OFTE TIL TØRRSJAMPO: Art Director Kaja har funnet sin dyre og billige favoritt blant de mange tørrsjampoene som finnes på markedet.
TYR OFTE TIL TØRRSJAMPO: Art Director Kaja har funnet sin dyre og billige favoritt blant de mange tørrsjampoene som finnes på markedet. Foto: FOTO: Johanna Siring

1. BB Cream fra H&M, kr 79,90.

- Jeg veksler mellom å bruke foundation og BB-krem. Når jeg våkner opp om morgenen, og er ganske fornøyd med huden min etter en vask og toner, er det veldig behagelig å kunne nøye seg med en BB-krem fremfor å dekke absolutt hele ansiktet med en foundation.

2. Clinique High Impact Curling Mascara, kr 200.

- Vippene mine er lyse og ikke så lange. Da er det veldig deilig å kunne trylle litt. Denne maskaraen gjør nettopp det. Den gir meg nemlig sorte, lange vipper på 1-2-3!

TIPS! Jeg har fått veldig lange vipper etter å ha brukt vippeserumet fra Stimulash. Farger jeg i tillegg vippene, er det ikke alltid jeg føler behovet for maskara, men tyr heller kun til en vippetang.

3. Dove Summer Glow Nourishing Lotion, kr 69.

- Denne kan jeg bruke året rundt. Jeg blir sjelden brun, men får bitte litt farge. Hvis jeg i tillegg smører meg med denne kremen fra Dove, får jeg en ganske smuuud tan. På vinteren hjelper den meg fra å se hvit eller blå ut.

4. Toni&Guy Cleanse Dry Shampoo Day 2 Freshness, kr 149.

- Jeg elsker å bruke tørrsjampo når jeg er litt lat. Jeg har testet mange ulike varianter, og de fleste gjør en bra jobb. Den aller beste er fra Phillip B, men det er også den dyreste. Derfor kjøper jeg denne fra Tony&Guy, som er lett tilgjengelig (Vita) når jeg venter på lønning.

5. Quick Dry For Nail Polish og Nail Polish fra H&M, kr 39 og kr 29.

- H&M har alltid farger jeg har lyst på. For min del lønner det seg så absolutt å gå for den prisvennlige varianten, fordi jeg aldri bruker opp en hel flaske med neglelakk. Quick Dry-sprayen, som får lakken til å tørke på et blunk, er også en favoritt.

- Jeg glemmer alltid hvor lang tid en neglelakk trenger for å bli helt tørr, og har sjelden tålmodighet til å være på den sikre siden og vente lenge nok. Da går jeg heller for en dråpe med denne på hver negl.

6. Emma S Eye Makeup Remover, kr 199.

- Jeg digger å finne fram til dette skjønne produktet når jeg vil få bort øyensminken og maskaraen. Du finner det på apoteket.

7. Ole Henriksen Perfect Truth CC Eye Crème, kr 335.

- Denne digger jeg, rett og slett. Helt perfekt og gir passe med dekk – ikke for mye, ikke for lite. Den gir også en duggfrisk glød.

FAVORITTER PÅ BADEHYLLEN: Praktikant Anniken har mange favoritter i det rimeligere segmentet av skjønnhetsprodukter.
FAVORITTER PÅ BADEHYLLEN: Praktikant Anniken har mange favoritter i det rimeligere segmentet av skjønnhetsprodukter. Foto: FOTO: produsenten

- Øyenbrynene min er det viktigste

For praktikant Anniken Aronsen er øyenbrynene den viktigste delen av sminkerutinen om morgenen.

ØYENBRYN: For praktikant Anniken er øyenbryn en av de viktigste elementene i sminkerutinen hennes.
ØYENBRYN: For praktikant Anniken er øyenbryn en av de viktigste elementene i sminkerutinen hennes. Foto: FOTO: privat

- Sminkelooken jeg går for er preget av personligheten min. Vanligvis velger jeg det enkle og naturlige, men noen dager kommer den rocka delen av meg fram på lerretet, enten i form av mørkere lepper eller kraftigere øyenskygge.

1. Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector, kr 89.

- Jeg har aldri ofret BB-krem en tanke, før jeg faktisk prøvde den. Produktet jevner ut huden og gir meg en herlig glød. Akkurat det jeg trenger nå.

2.  L’Oréal Color Riche Le Sourcil øyebrynspenn i fargen Golden Brown, kr 63.

- Øyenbrynene mine er det viktigste prosjektet om morgenen. Denne blyanten er lett å påføre, passe myk i konsistensen og gir fine, fyldige bryn.

3. Mac Lipstick i fargen Rebel, kr 175.

- Leppestiftene fra Mac er et absolutt must for festklare lepper. Merket har som regel alltid den nyansen jeg har sett for meg i hodet, og denne fargen gir en akkurat passe gotisk look, som i tillegg er superdelikat.

4. Essie Tuck It In My Tux, kr 139.

- Perlemorhvite negler gir en fin kontrast til mørke vinterfarger, og denne er helt perfekt!

5. Makeup Mekka Easypeasy Browgel, kr 69.

- For å få en fin fasong på øyenbrynene, bruker jeg en god brynsgelé. Denne holder hele dagen.

6. Mac Lip Pencil i fargen Currant, kr 155.

- Mørke leppestifter krever ofte en lipliner for å holde seg der den skal. Denne er litt mørkere enn leppestiften, og gir en fin 3D-effekt.

7. Smashbox Eye Shadow Trio i fargen Litho, kr 220.

- Jeg pleier ikke å gå for en voldsom øyensminke, og lar som regel leppestiften ta seg av oppmerksomheten. Hvis jeg allikevel ønsker litt markerte øyne, tar jeg fram denne matte øyenskyggetrioen for å skape en gyllen look.

8. Dior Iconic Overcurl maskara, kr 300.

- Denne har fast plass i sminkepungen. Maskaraen gir lange, separerte vipper, og dersom jeg ønsker fylde, fører jeg bare på et ekstra lag uten at den klumper.

Se flere saker fra: Få glødende hud på 1-2-3 Se flere saker fra: Få sporty flettelook på 1-2-3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning