Slik lager du en helaften for drømmekvinnen

Veien til en kvinnes hjerte - gjennom magen

Tipsene for å arrangere en fullkommen kveld.

ROMANTISK: Landstrykeren hadde gjort hjemmeleksa si da han inviterte Lady på romantisk middag.
ROMANTISK: Landstrykeren hadde gjort hjemmeleksa si da han inviterte Lady på romantisk middag. Foto: Walt Disney
Publisert Oppdatert

Ordtaket som sier at veien til en manns hjerte går gjennom magen, stemmer nok dessverre ikke. For kvinner derimot, er det annerledes!

For lite er som en mann som kan lage mat, uten at kjøkkenet ser ut som en slagmark etterpå.

Det gjør selvfølgelig ikke noe om han er behagelig pen å se på, men matkunnskaper står virkelig høyt opp på listen for meg når det gjelder det andre kjønn. Og jeg regner med at jeg har flere kvinner ved min side.

Del

Legg deg litt i selen

En venninne ble en gang spurt av en gutt om hun ville komme på besøk for en syvretters. Hun så undrende på gutten, før han utbrøt: «En Grandiosa og en sixpack!» De møttes aldri igjen.

Tanken var kanskje god, men det ble med det. Vi jenter liker nemlig at du har lagt deg litt i selen når du skal imponere oss.

Og hvis vi ser at du virkelig har prøvd å nå hjertet, ved å bevege deg gjennom tarmer og magesekk (ekkel metafor dette her), er vi allerede sjarmert.

Dessverre er det mange ting som kan ødelegge en romantisk middagsaften, selv om du er den perfekte gentleman. Her er derfor tipsene dere menn bør følge for å arrangere en fullkommen kveld:

1. Lys og velkomstdrink

Først av alt burde du tenne masse lys rundt omkring i leiligheten. Server henne gjerne en velkomstdrink eller Champagne i det hun kommer inn døren.

Husk at du ikke trenger å blakke deg på dette, det viktigste er tanken. Ved å vise at du ønsker henne velkommen, setter du standarden for kvelden.

2. Velg vin med omhu

Et godt triks er å late som du kan masse om vin, eventuelt lær deg noe, og si at du har valgt en type som passer spesielt for henne.

Stemningen løsner alltid med litt alkohol, men for all del, velg en vin som ikke nærmer seg sprit i alkoholprosent. Det er ikke meningen at man skal bli skikkelige fulle når du inviterer en jente hjem på middagsdate.

3. Sunt, godt og enkelt

Selv om det er sjarmerende at du kan lage mat, forventer vi ikke at du skal være Gordon Ramsay.

Sats på noe enkelt og sunt, men som ser fancy ut. En sikker vinner er å lage en god kyllingmiddag.

Finn en gylden middelvei. Ikke server en såpass tung middag at magen vår etter hvert må kjempe om frihet under hold in-strømpebuksene, men ikke server oss salatmiddag heller. Ha derimot masse grønt som tilbehør til hovedretten.

Det kan også være lurt å unngå å bruke kilovis med hvitløk. Det er kjempegodt, men bør forbeholdes kvelder der utsiktene for å få et kyss er minimal.

4. Avslutt med dessert

Du får også ekstrapoeng hvis du tilbyr en dessert som en avslutning på middagen.

Det er utrolig imponerende hvis desserten er hjemmelaget, og her er en karamellpudding en sikker vinner. Søtt, godt og ikke så alt for vanskelig å lage.

Lykke til, gutter! Nå vet dere hvordan det skal gjøres!

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik blir brokkoli godt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen