Her er årets første helgemeny!

Det er ikke lagt opp til noe ekstravagante ingredienser i menyen. Mange kjenner etterdønningene av julefesten i lommebøkene ennå. Om du er ute etter tips med billig festmat er superkokk Bent Stiansens festmeny et sted å begynne. Du kan også sjekke ukemenyen med billig hverdagsmat.

Forrett

Først ut er en herlig laksecarpaccio. Klarte du å lese forrige setning, fikser du også å lage denne enkle forretten. Det handler simpelten om å skjære fersk laks i tynne skiver og strø over smaksfulle ingredienser som chili, hvitløk, ingefær, vårløk og koriander. Når du klemmer over limesaft vil du se, etter noen minutter, at laksen begynner å endre farge - akkurat som den gjør den stekes, bakes eller kokes.

Hovedrett

I hovedretten finner du kylling i godt selskap. Blandt gjestene finner du nemlig Cognac og masse, gode grønnsaker. Framgangsmåten i denne retten er akkurat slik jeg liker det: Stek løk mens du deler opp kyllingen, ha det i gryta, skjær opp grønnsakene, ha det i gryta, en dæsj cognac og så litt fløte. Og så smaker vi til med godt provancekrydder.

Om du er usikker på hvordan du best deler opp kyllingen kan du sjekke denne videoen.

Har du ikke cognac? Du kan faktisk bruke hvitvin, rødvin eller aller billigst: vann og rød- eller hvitvinseddik. Om det ikke passer seg sånn finner du en masse gode kyllingoppskrifter her.

Dessert

Desserten er en super-duper enkel smuldrekake. Det er vår franske vennine Clotilde Dusoulier som står for oppskriften. Kombinasjonen av friske epler og søt mango er simpelthen magisk.

Og da er det bare å ønske god, smakfull helg!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3300!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik blir brokkoli godt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Colourbox (illustrasjonsfoto)

Laksecarpaccio

Denne retten lages på fem minutter.

Til 4 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk chili

2 stk vårløk

3 cm ingefær

1 fedd hvitløk

1 stk lime

soyasaus

olivenolje

maldonsalt

0,5 potte koriander

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllinggryte med cognac

Det skal ikke mange dråpene til for å få god smak...

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 dl fløte

3 ss cognac

salt og pepper

1 stang selleri

2 stk poteter

1 ts provencekrydder

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Eplecrumble

En britisk klassiker.

Ingredienser:

50 g mandler

50 g brunt sukker

50 g smør

50 g hvetemel, siktet

1 klype salt

Eplefyll

4 stk eple

1 ss smør

1 ss brunt sukker

2 klype kanel

0,5 stang vaniljestang

1 dl rosiner

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!