Slik smaker paprikaen best
Med disse triksene blir paprikaen best.

Noen liker rå paprika. Jeg er ikke en av dem. Det vil si: Jeg spiser det, men jeg er ikke noe fan.
Javisst kan en paprikabit gjøre en matpakke litt friskere, men jeg synes at paprikaen fortjener en bedre skjebne enn å være redningen til en ellers trist skive med gulost.
Det er ingenting i veien for å lage en potetsalat med bacon og paprika, en grønn og supersunn fastedrikk av paprika eller en original og perfekt ratatouille. Men, det er andre måter som får paprikaen til å stå fram i full blomst på, mener jeg.
Jeg har til gode å møte noen som ikke liker paprikaen med følgende metode: Sett på grillelementet i ovnen. Skjær paprikaen i skiver og legg skivene med skinnsiden opp på en ildfast form. Sett formen høyt i ovnen. Følg nøye med; skinnet skal svi seg svart før du tar paprikaen ut. Det blir antakelig noen røde flekker igjen, men det gjør ikke noe.
Legg paprikaen nå i en bolle og dekk med plast. Vent til det er kaldt nok til å skrelle av skallet. Nå sitter du igjen med noen deilige og søte biter med paprika. Denne fantastiske paprikaen kan nå bli til mange forskjellige retter. Her er mine forslag:
- Lag en salat med paprika, fetaost, salatblader, mandler eller valnøtter, grønne aspargesbønner (kokt i ett minutt) og finsnittede sukkererter, sitronsaft og olivenolje.
- Rist en brødskive, gni den med hvitløk, pensle på olje, ha på hakket paprika og litt brie og la det smelte i ovnen.
- Kokte linser og bland med stekt løk og hvitløk, paprikabiter og chorizopølse.
Som tilbehør eller snacks:
- Bakt paprika med fetaost og timian
- Bakt paprika med smuldret chevre
- Bakt paprika med sorte oliven.
- Bruk en stavmikser og kjør bakt paprika sammen med majones. Bruk det til fisk som en saus (eventuelt med en skvett fløte) eller dipp.
- Finhakket, bakt paprika blandet med fritterte mandler.
- Pinjekjerner, bakt paprika, stekt sjalottløk og hvitløk, olivenolje, oliven og timian.
Har du andre forslag? Bruk kommentarfeltet nedenfor!
Les også: