Oppskrift på jordbærterter

Slik lager du jordbærterter

Bli med bakebloggerene og lag proffe terter!

Foto: Foto: Elsa Korsvold
Publisert Oppdatert

Matbloggere

I sommer lar vi landets flinke matbloggere få boltre seg på Klikk.no. I tur og orden vil de få lov til å presentere seg selv og den gode maten de lager.

I sommer skal vi få følge bloggeren Anne Brith Davidsen og hennes liv som "ekte" baker. Gjennom en rekke blogginnlegg får vi et morsomt innblikk i bakernes verden - og en rekke gode oppskrifter på kjøpet. Du finner alle oppskriftene hennes på bloggen www.villaperlesukker.no.

- I dag skal jeg være på "småkakeavdelingen" og lage jordbærterter. Jeg så fristelsene allerede i går. Fra min posisjon på kremkakeavdelingen kunne jeg så vidt skimte godsakene. Delte jordbær ble satt oppå tertene med irriterende nøyaktighet.

Hva gjør en terte ekstra god? Hos Samson ligger svaret i mandelkremen som legges oppå terteskallet. En helt vanlig, ferdigstekt terte laget av mørdeig blir fylt med en mandelkrem og stekes i ovnen. Dette gir en deilig og crispy basis til terten.

Tertebunn

250 g hvetemel

75 g sukker

160 g smør

1 egg

Bland mel og sukker i en bolle. Ha forsiktig i smør og smuldre dette. Til slutt has egget oppi. Bland det hele til en jevn masse. Ikke elt deigen for mye. Legg deigen til kjøling i 1 time.

Kjevle ut deigen og kle terteformene. Legg på bakepapir og erter eller ukokt ris oppå bakepapiret. Stekes på 175 grader i 20-25 min. Avhengig av tykkelse på tertebunnen. Fjern erter og bakepapir og stek tertene til de er lys brune.

Mandelkrem

100 g malte mandler

100 g usaltet smør

100 g sukker

2 egg

Bland malte mandler, smør, sukker og eggene til en glatt konsistens. Smør dette over tertene og stek disse på 180 grader grader i 20 minutter.

Vaniljekrem

Kremen i disse tertene er en Napoleonskrem. Den lages av 50/50 kremfløte og vaniljekrem.

Glasur

Lag glasur av en pakke gele fra Freia, men bruk bare halv veskemengde. Når geleen er nesten stivnet smører du den med pensel over jordbærene.

Bær til pynt.

Hvis du vil ha en skinnende overflate over bærene, kan du pensle over en syrlig glassur som for eksempel Freia sitrongele.

Dagbok fra dag 2:

OPPSKRIFTER PÅ KAKER: Bloggeren fra Villaperlesukker presenterer deilige kakeoppskrifter...
OPPSKRIFTER PÅ KAKER: Bloggeren fra Villaperlesukker presenterer deilige kakeoppskrifter... Foto: Foto: Elsa Korsvold

Jeg begynner å finne meg til rette labyrinten av avdelinger, kriker og kroker. I dag ble jeg kjent med piskemaskinen som rommer 40 liter. Min Kenwood Major blir bare en liten fjær i forhold til denne. Jeg sliter ennå med å holde samme tempo som de andre, men har fått et bedre grep på palletten. Jeg forbauser meg over at de bruker så lite utstyr.

Jeg gliser hele dagen, suger til meg informasjon og stiller spørsmål om smør, egg og sjokolade. Alt besvares hjertelig og engasjert. Visste du at bakeegenskapene til margarin er bedre enn smør og derfor deler man ofte smørmengden i en oppskrift til 50/50 av hver. Dette for å få den gode smørsmaken, men samtidig få bakeegenskapene til margarinen. Hvorfor akkurat 50 % av hver spurte jeg? Per Christian svarte: Hvis du bruker kun margarin så vil vi kjenne at smaken er annerledes. Men bruker man opptil 50 prosent margarin og 50 prosent smør så vil man ikke kunne smake forskjellen.

Pga bakeegenskapene til margarinen er det faktisk bedre å bruke margarin enn smør i noen kaker som for eksempel formkaker eller vannbakkels. Den satt tenker jeg!

I morgen skal jeg over til marsipankakene.

Jeg lurer på hva som vil skje om jeg pynter marsipankakene i min egen stil en dag? Hva om jeg deler en rund kake i to og setter den på høykant og pynter den som en Chanelveske? Vil Gabriela få hakeslepp eller vil hun verdsette min kreative utfoldelse?

Planen er i alle fall å pynte en marsipankake i min egen stil, så får vi se hvor vågal jeg er...

Sees snart igjen!

Happy baking!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning