Oppskrifter med laks : Hva passer passer best?

Laks blir best med dette

Dette passer aller best til laks.

Sist oppdatert

Laks spiser vi mye av her i landet. Noen kjøper laks i fiskedisken, men siden mange butikker ikke har ferskvaredisk og fiskedisker ender mange med å kjøpe frossen laks.

Og jeg benytter herved anledningen til å minne om triksene som gjør frossenfisken best.

Laks passer godt til veldig mange grønnsaker. For å gjøre det enklere har jeg laget en kortliste over de grønnsakene som utmerker seg som partner til laks:

Gulrot

Fennikel

Asparges

Linser

Agurk - sjekk denne kule agurksalaten!

Kål, særlig nykål

Poteter

Av andre ting som er godt med laks vil jeg trekke fram disse:

Persille

Sjalottløk

Fløte

Sennep

Rosépepper

Timian

Dill

Sausen beurre blanc

La det være sagt: Min liste er ikke komplett. Det er mye mer som går bra med laks: Karri, einerbær, lakris, mango, kardemomme, kapers!, hvitløk, rømme! - ja, et helt arsenal av smaker og smakskombinasjoner finnes til fri bruk. Det er mange meninger om dette, selvsagt, og jeg diskuterer mer enn gjerne saken på Facebook-siden! Dette er bare min liste over de grønnsakene og urtene jeg mener passer best til laks.

Nedenfor har jeg samlet sammen et stort knippe oppskrifter med laks. Lakseoppskriftene reflekterer smakspreferansene og samtidig hvor anvendelig denne fisken er. Det er besynderlig å tenke på at laks kan passe så godt sammen med så vidt forskjellige smaker som kål, fennikel og rosépepper, men det er laksens raison d'etre som middagsbordets hyppigste gjest fra havet: Den passer til så mangt!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

Les også