Oppskrift på ovnsbakte poteter

Slik blir potetene supergode

De trenger ett godt krydder og mye varme.

Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

- Det blir ikke middag uten poteter, er det mange som sier. Da snakker de gjerne om kokte poteter. (Jeg mistenker den genarasjonen for å ta feil. Det de mener er: - Det blir ikke middag uten saus. Som de kan mose potetene i.)

Det var godt å få sagt det. På den annen side, dersom de hadde stiftet bekjentskap med de ovnsbakte potetene, ville det vært mer hold i påstanden.

På stående fot kan ikke huske sist jeg serverte kokte poteter. Vanlig potetmos lager jeg rett som det er, men særlig den varianten med sellerirot i.

Som tilbehør

Bakte poteter kan bli en middag (alt du trenger er litt kjøttdeig). Men, det vanligste er å bruke dem som tilbehør. Jeg spiser dem gjerne til kylling, fisk og kjøtt, spesielt godt er det til god høstbiff.

Hvordan lage ovnsbakte poteter?

Det er forbløffende enkelt å lage gode, ovnsbakte poteter. For å få dem sprø er det lurt å begynne med høy varme, gjerne 250 grader. Da blir overflaten sprø. Trikset er å vente til ovnen er skikkelig varm. Når du setter inn potetene senker du temperaturen, til ca 220 grader.

En annen metode er å bruke 190 grader, men sette dem høyt i ovnen. Da må du passe på å vende dem godt rundt noen ganger underveis.

Krydder

Min favoritt er rosmarin. Det smaker fantastisk på poteter. Her kan du også bruke andre urter for å variere, eller bruke en blanding.

Et fint triks er å ha med noen hvitløkfedd (med skall). De moser jeg i oljen til slutt og vender om.

Min oppskrift finner du nedenfor! God middag.

 

Les også:

Ti middager på ti minutter

De beste, billige rødvinene

Slik lager du potetmos

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ovnsbakte poteter med rosmarin

Dette er en enkel måte å gjøre potetene gode på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

0.5 kg Poteter

1 ss Rosmarin, tørket

1 dl Olje

3 fedd Hvitløk

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning