Den enkleste måten å gjøre hverdagene litt mindre hverdagslige på er å spandere på seg en dessert. Jeg snakker ikke om en overdådig sjokoladefondant eller en sjokoladekake (som er den beste jeg vet om).

Share

Neida, jeg snakker om å lage noe enkelt. Det kan være noe så elegant som en appelsinskive som drysses med sukker og kanel. Eller en kiwi som er delt i to - serveres med skje. Eller noen bringebær som er blandet med mangobiter (kanskje en skvett Cognac?).

Jeg tror du skjønner hva jeg mener. Noe enkelt og deilig. Nedenfor finner du tre gode forslag til hvordan hverdagen din smaker litt bedre.

Den første er en morsom og enkel dessert hvor du steker epler og serverer det med pannekaker.

Den andre desserten er en italiensk kjeks. De er overraskende enkle å lage og er perfekt til kaffen!

Den siste er en skikkelig hverdagshelt. Har du et brød eller en loff som med noen enkle knep forvandles til en herlig dessert.

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Slik lager du sjokoladepopcorn til bursdagen!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Epledessert med kanel og melis

Her får en skikkelig hverdagsdessert! Epler og pannekaker.

Ingredienser:

2 stk eple

2 stk pannekake

6 ss sukker

1 ts eplecidereddik

2 ss smør

4 ts crème fraîche

1 ts kanel

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Biscotti

Biscotti er kjeks som er rågodt til kaffen. "Bi" i biscotti betyr "to" og henspiller på at den stekes to ganger.

Ingredienser:

100 g smør

2 dl sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

skallet fra énsitron

1 stk egg

4 dl mel

25 g valnøtter

Sjokoladedipp

100 g sjokolade

4 ss kremfløte

eventuelt noenmandelflaktil pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Brødpudding med multesyltetøy

Dette er en nordisk vri på en engelsk variant. Det er enkelt og morsomt å lage.

Til 4 porsjoner:

1 stk vaniljestang

4 stk egg

1,5 dl sukker

0,5 stk lystbrød(kneipp eller loff)

2 dl multetyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!