Oppskrift på nanbrød

Slik lager du nanbrød

Her er den enkle oppskriften på nanbrød.

NANBRØD: Det er forbløffende enkelt å lage nanbrød hjemme. Ha full guffe på komfyren!
NANBRØD: Det er forbløffende enkelt å lage nanbrød hjemme. Ha full guffe på komfyren! Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Med jevne mellomrom får jeg et sug etter karri. Når sant skal sies er det ikke spesielt vanskelig å få til en god karri-rett. Men nanbrød?

Jeg trodde nesten det var umulig. - Lage nanbrød selv? Må man ikke ha tandooriovn?

Share

Helt siden jeg besøkte Punjab tandoori på Grønland for første gang har jeg vært hekta på nanbrød - og karri. Men selv for en med overdreven entusiasme for nanbrødet blir det litt i overkant å få flydd inn en gigantisk leirovn fra Det fjerne østen, utslette kjøkkenet som jeg kjenner det i dag og skaffe meg et dugelig lager med kull (selv om prosjektet er aldri så fristende).

I likhet med en perfekt pizzabunn er hemmeligheten bak suksessen en skikkelig varm ovn. En tandoori-ovn blir nesten 500 grader. Min konvensjonelle ovn blir bare 300 grader. Det er rått parti, selvsagt. Men, jeg har fortsatt et ess i ermet: Grillelementet.

Det jeg gjorde var å sette grillen på full guffe. Så lot jeg stekebrettet bli skikkelig varm. Jeg kjevlet nanbrødene, la dem på den varme stekeplaten, puttet det tilbake i ovnen - og ventet spent.

Etter kort tid begynte ting å skje. Brødet begynte å blåse seg opp som en ballong. Og når det gjør det gjelder å følge med. Det kan fort svi seg.

i alle tilfelle ble brødet akkurat slik jeg vil ha det. Hult og fint. Det øverste blir sprøtt og godt og det nederste litt mykere. Om man vil ha det like sprøtt over det hele kan man bare snu det. Vil man ha det mykere kan man steke det midt i ovnen (og snu det når det begynner å få litt farge).

Oppskriften på nanbrød

Nanbrød har yoghurt eller melk i seg (eller begge deler i seg). Det skiller seg også ut fra andre indiske brødtyper ved at det har gjær i seg.

Det serveres tradisjonelt med karriretter. Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Min sjokoladehelg

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Nanbrød

Her er den lettvinte oppskriften på nanbrød.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Hvetemel

1.5 ts Bakepulver

1 ts Salt

1 ss Sukker

0.5 pk Tørrgjær

3 dl Yoghurt naturell

4 ss Olje

1 stk Egg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning