Jordskokk

JORDSKOKK: Slik ser de ut. © Foto: istockphoto

Her har jeg samlet tre deilige oppskrifter på supper. Oksehalesuppe er verdens mest smakfulle suppe, men tar litt tid å lage og mest egnet som helgemat. Ferskt kjøtt og suppe er en annen favoritt, men den krever også litt tid.

Oppskriftene du finner her er på raske supper som passer godt på hverdager.

Den første er kanskje et nytt bekjentskap for de fleste. Den er nemlig laget på jordskokk.

Jordskokker ser litt ut som poteter som har fått en real omgang juling. De er litt søtere og mer jordlig på smak. Den gror godt her i landet og det er i grunnen pussig at den ikke er mer populær.

I denne enkle oppskriften er det få ingredienser. Utenom jordskokker er det litt melk og kyllingbuljong som er det viktigste. Litt nykvernet pepper og finsnittet gressløk setter god smak på og noen sprø kruttonger gir litt godt knas til suppa.

 

Suveren potetsuppe

En potetsuppe er også lett å lage. Det er vanlig å lage det med purre. I tillegg setter litt hvitløk og god hønsebuljong god smak. Et tips (som ikke står i oppskriften) er å ha i noen biter parmesan. Og du? Har du i noen dråper trøffelolje på toppen blir dette en fest. (Det kan være litt vrient å få tak i, men kan som regel bestilles. Flaskene er små og dyre, men er ganske drøye. Litt som med Zalo: En dråpe er nesten nok).

 

Tomatsuppe med kjøttdeig

I denne tomatsuppa kokes kjøttdeigen med tomatene. Jeg vil absolutt anbefale å grille noen paprika i ovnen, hakke dem opp og ha i suppa.

Den serveres med crème fraîche - og kanskje litt brød.

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

 

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Fem middager med fem ingredienser

Gigantisk test av mørk sjokolade

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

 

Tom Haga

Jordskokksuppe med gressløk og krutonger

En nydelig kremet suppe med jordskokkens nøtteaktige og litt søte smak i hovedrollen.

Ingredienser:

Jordskokksuppe

550 g jordskokk

olje til pensling

1 l kylling kraft eller vann + buljongterning

2 dl H- melk eller matfløte

salt og nykvernet pepper

Garnityr

1 dl jordskokk i terninger

4 skiver brød i terninger

olje til pensling

salt og nykvernet pepper

finsnittet frisk gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Börjesson

Purre- og hvitløksuppe

Denne suppen kremer du ved å kjøre den i blender. Sammen med ferskt brød, blir dette et deilig måltid.

Til 4 porsjoner:

1 stk purre

2 fedd hvitløk

4 stk poteter

1 l vann

2 stk hønsebuljongterning

2 dl kremfløte

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Til 2 porsjoner:

3 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

200 g kjøttdeig

2 stk tomatboks

3 ss flytende kylling buljong

3 dl vann

3 dl makaroni

2 ss crème fraîche

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!