OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET IS

Isen du ikke har smakt

Men, nå kan du lage den selv!

OPPSKRIFT PÅ KUL IS: Denne isen har du ikke smakt.
OPPSKRIFT PÅ KUL IS: Denne isen har du ikke smakt. Foto: Foto: Panopticon
Publisert Oppdatert

Nesten-svart sjokoladeis, iskrem med pinjekjerner og karamell, hjemmelaget krokanis, jordbæris med nyplukkede jordbær...

Jeg er nesten misunnelig på alle som ennå ikke har hjemmelaget iskrem. De har fortsatt til gode å oppdage gleden av å lykkes med å lage noe de fleste kjøper - og merke forskjellen.

Jeg kan fortsatt kjenne på følelsen første gang jeg fikk det til. - Tenk, nå kan jeg lage så mye is jeg vil!, var min aller første innskytelse.

Som du skjønner var det en stund siden.

Men, følelsen, i voksen alder, av å kunne lage din egen iskrem akkurat slik du vil, den er kanskje enda bedre. Jeg synes jeg merker en utvikling i livet hvor kvalitet blir mer viktig en kvantitet. Det gjelder ikke bare kvinner, vin og sang, men også øl, kjøtt og iskrem.

For eksempel.

Meget spesiell is

Isen som du ser på bildet er meget spesiell. Det er ikke mange som har laget noe lignende (selv om jeg ikke er den første, altså). Den hemmelige ingrediensen er en fløtelikør som heter Amarula (som ikke er helt ulik Baileys, selv om dét er svært omdiskutert i de entusiastiske fløtelikørmiljøene). Den spesielle smaken som lages av amarulafrukten (i Sør-Afrika) passer utmerket til iskrem, milkshake, pannacotta og andre desserter hvor man bruker fløte.

I denne iskremen er det faktisk ikke andre smakstilsetninger enn den likøren. Ellers er det de obligatoriske ingrediensene egg, sukker, melk og fløte som gjør isen.

Men, så legger vi til litt sjokolade. Og jeg gjør det slik noen kaffebarer lager mokkakaffe, nemlig at de smører sjokolade opp langs sidene av glasset. Jeg synes det blir fint, men respekterer at andre, med mindre estetisk sans ikke liker det. Og så gjør det seg med noen friske bær til slutt.

Denne desserten nytes best uten følge med voksen og i store mengder.

Oppskriften finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

 

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Panopticon

Is med Amarula

Denne iskremen har du ikke smakt maken til.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

Blåbær

Bringebær

1 dl Sjokoladesaus

1.5 dl Amarula

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning