På vei hjem fra restauranten i Nerja:

- Hva, skal du ha is nå? Vi har jo akkurat spist dessert?

- Jepp, men du skjønner, kjære deg, at denne iskremen er helt spesiell.

Når jeg står i en isdisk, du vet, en sånn hvor du velger to eller tre kuler med ulike smaker, bruker jeg akkurat like lang tid som småunger. Jeg vet for lengst at jeg kommer til å ende opp med sjokoladeis (og ofte pistasie som andrekule, men her varierer det litt. Krokanis og stracciatella er også supert).

Jo mørkere, jo bedre

Ingen bør derfor betvile påstanden om at jeg har spist mye sjokoladeis. Å vurdere hvor god isen er før du kjøper den, er for meg temmelig enkelt: Jo mørkere, jo bedre.

Isen jeg ikke klarte å gå forbi het "Afrika". Navnet og fargen ga et betryggende inntrykk av at forholdet mellom sjokolade og iskrem var etter min smak. Bare én gang tidligere hadde jeg smakt noe lignende. Det var hjemme hos meg selv.

- Jammen, jeg har ikke iskremmaskin, tenker du. Det trenger du ikke. Men, husk at om du bruker fryseren er det lurt å røre rundt omtrent en gang i timen til den stivner for å unngå iskrystaller. Ellers så kan du alltid bruke metoden hvor du heller ikke trenger fryser.

Vel hjemme fra Spania bestemte jeg meg for å gjenta suksessen. (Oppskriften finner du nedenfor).

Is er morsomt å lage. Du kan også sjekke matbloggeren Clotilde Dusoulier sin iskremoppskrift med yoghurt. Og om du vil prøve noe helt, helt annet jeg to pussige forslag:

Hellstrøms øl-iskrem (det er vanskelig å tro, men det er faktisk god)

Is med ingefær

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3900!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke i 4000 oppskrifter!



Foto: Christopher Sjuve

Mørk sjokoladeis

Det gjelder å bruke nok sjokolade...

Til 2 porsjoner:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

250 g sjokolade, mørk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!