Panelet:Joakim Bakken og Jan Ivar Nykvist har testet over 50 pizzaer=

Panelet:Joakim Bakken og Jan Ivar Nykvist har testet over 50 pizzaer © Foto: Øivind Lie

En skikkelig god, hjemmelagd pizza er nummer en for de fleste. Gjerne en av de gode, Italienske variantene, men har du snaut med tid kan en god frossenpizza være en god nummer to.

Om du velger den riktig typen - det får du hjelp til i denne testen.

Og mens vi er inne på dårlig tid: Dette er metoden som kjøler ølen raskest ned.

Kriterier for pizzatesten

Vi har vært rundt i alle de store dagligvarekjedene og samlet inn frossenpizzaer. Det endte opp i veldig mange varianter, og her finnes alt fra den klassiske margheritaen til taco-, thai- og kebabpizza.

Vi har vært spesielt opptatt av bunnen, sausen og selve toppingen. Er det tynn bunn skal den være sprø og god, er den tykk skal den være luftig og fin. I tillegg skal den selvsagt smake godt. Sausen skal smake ekte råvarer, og da snakker vi gjerne om den gode tomatsmaken. Toppingen skal smake det den gir seg ut for å være. Står det skinke på pakken, så skal det smake skikkelig skinke. Ost er også viktig. Det skal være skikkelig ost og i passe mengde. Fyllet skal også være dratt godt ut mot kanten, stor deigkant gir minus.

Pizzaen skal være passe krydret, her tipper det fort over.

Testen av pizza ble gjennomført slik

Testpanelet har bestått av Jan Ivar Nykvist og Joakim Bakken. Nykvist driver Gourmetkokkene og er butikksjef i Bondens butikk i Mathallen. Bakken er konsulent hos United Bakeries. Begge er restaurantkokker, har erfaring fra dagligvarehandelen og er tidligere vinnere i NM i grilling.

Alle pizzaene er testet blindt, og det skal sies at en del av ingrediensene ikke er like lette å kjenne igjen for smakerne. Det betyr at det er ikke alltid samsvar mellom smaksnotatene og det som står på pakken.

Poeng

Alle pizzaene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen. Vekt er oppgitt i gram og alle priser er oppgitt per kilo.

Les også:

Slik lager du pizza med grov bunn

7 pizzaer du må smake

Slik lager du Amerikansk Panpizza

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!