Oppskrift på grillspyd

Oppskrift på grillspyd

Millioner av indere tar ikke feil: Krydder er godt på grillen.

OPPSKRIFT PÅ GRILLSPYD: Dette grillspydet er svært godt krydret.
OPPSKRIFT PÅ GRILLSPYD: Dette grillspydet er svært godt krydret. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Når det varmt tar jeg meg ofte i å bli sugen på krydret mat. Er det bare meg?

Neppe. Det er flere hundre millioner mennesker som tenker som meg. I India.

Så mange mennesker kan ikke ta feil: Krydder er godt i varmen.

Og mens vi venter på maten, høres det ut som en god idé å slurpe i seg en mango lassi, ikke sant?

Hvilke krydder?

Så, hvilke krydder skal man bruke? Tja, her er det helt opp til hver især. Men for å få fram de indiske duftene er det fint å bruke denne listen som et utgangspunkt:

  • kumin (spisskum, spisskummin)
  • kanel
  • nellik
  • kardemomme
  • koriander
  • karri
  • hvitløk
  • ingefær
  • gurkemeie (mest på grunn av den gule fargen)
  • chili

Det finnes mange flere krydder som brukes, men dette er de mest sentrale. De fleste finner du igjen i oppskriften nedenfor.

En vanlig måte bruke krydderne på er å blande dem med yoghurt som du marinerer kyllingen i. Jeg pleier ikke å det ligge "natten over". Faktisk, så pleier jeg ikke å la det ligge i det hele tatt fordi den marineringsforskningen jeg kjenner til ikke kan påvise at det har noen som helst påvirkning på smaken.

Hva spiser man til dette grillspydet?

Det mest opplagte er å lage en god risrett som er krydret, men bare med finstemte, varme kryddere. Et annet opplagt valg er nanbrød.

Når det er varmt er det også en knakende god idé å lage det som kan kalles for indisk tzatziki, nemlig raita.

- Sluuuurrrrp, tom mango lassi! Nå begynner vi med grillspydet!

 

 

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
 

Erik Hannemann

Indisk kylling på grillen

Dette grillspydet har masse, masse god smak.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllingbryst

2 dl Yoghurt

0.5 stk Løk

1 ss Ingefær

1 ts Chilipulver

1 ts Kanel

1 ts Kumin

1 ts Kardemomme

2 stk Nellikspiker

Salt og pepper

2 ss Sitronsaft

1 ts Gurkemeie

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2011, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også