Oppskrift på eggerøre

Slik lager du eggerøre

Du må røre mye for å få det til.

Publisert Oppdatert

- Det blir aldri noe greie på, sier han.

- Hva da?, spør jeg.

- Jeg får ikke til eggerøren.

- Du må aldri slutte å røre. Det er det viktigste.

Han sliter med det meste på kjøkkenet. Også eggerøre. Så til alle dere som vil ha noen tips til hvordan du får til denne verdensslageren, her er en 6-trinns guide til hvordan du lager eggerøre.

  1. Begynne med å piske eggene sammen. 3-4 egg er passe for én stekepanne. Dersom du liker at eggerøren ikke blir for tørr, så ha i noen spiseskjeer vann, melk eller fløte.
  2. Bland eggene skikkelig godt sammen med en visp eller gaffel. Massen skal bli helt homogen. Ha i salt og pepper - eller andre krydderier om du vil.
  3. Det er best å lage eggerøre med smør, men det går fint med olje (eller en blanding av begge deler). Dersom du har litt bacon (eller baconfett) er det selvsagt også en god idé å bruke. Pass på at hele pannen dekkes før du heller i røren.
  4. Det er ikke nødvendig å bruke høy varme. Medium eller lav varme gjør nytten. Jo lavere temperatur, jo mer kontroll har du (men, det tar lenger tid).
  5. Fortsett å blande og røre i eggene etter at du har dem i stekepannen. Alt som kommer i kontakt med stekepannen vil nå koagulere - så det er viktig at du rører godt om. Det er særlig viktig å skrape løs fra bunnen om det fester seg der.
  6. Så er det den viktige avslutningen: Følg god med og se etter at eggene nesten er ferdig. Den magasinerte varmen i eggene gjør at eggerøren blir perfekt. Når det ikke er noe væskeaktig igjen i pannen har du eggerøren over i en bolle.

Jeg varierer eggerøren med ulike krydder. Mine favoritter er estragon, gressløk og trøffelolje (Jepp. Jålete, men godt). Har du noen forslag til hvordan du liker å pimpe opp eggerøra di? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Slik blir baconet sprøtt

En hel ukemeny med billige oppskrifter

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning