Det er sjelden jeg spiser eller drikker noe for å bli frisk. Det er enda sjeldnere jeg inntar noe for å holde meg frisk.

Men, den klare, skarpe høstlufta minner meg på at forkjølelseshalvåret har begynt. Jeg får umiddelbart behov for å fortsette å holde meg frisk. Og da er det duket for ingefærte.

Det er selvsagt ikke påvist at ingefær har noen forebyggende effekt, men ifølge Pasienthåndboka har mennesker siden oldtiden støttet seg på ingefærroten for å unngå rennende neser. Wikipedia forteller det samme.

Tilhenger av placebo

Hittil har jeg holdt svineinfluensa, fugleinfluensa og annen styggedom unna. Det er mulig at ingen kan bevise vitenskapelig at ingefær ikke har en profylaktisk effekt. I mellomtiden tar jeg gladelig til takke med placeboeffekten. Jeg er nemlig fan av den effekten så lenge den virker.

Ingefærte er ikke for pyser

Min variant er for tøffinger. Jeg fyller stavmikserbeholderen med en stor bit ingefær og nok vann til at jeg får kjørt det til en jevn suppe. Så har jeg det i kjelen, sper med litt vann og koker opp. Så heller jeg, uten å sile, i et glass eller en kopp. Kanskje har jeg i litt sukker.

Det er godt mulig å lage den mindre sterk. Du kan bruke mindre ingefær eller sile av.

Les også:

Bakedronningens tre favoritter

Slik blir lammelåret perfekt

Her finner du over 5.000 oppskrifter du kan søke i.

Oppskriften min finner du nedenfor.

Erik Hannemann

Ingefærte

Med denne teen holder du forkjølelsen borte

Ingredienser:

4 cm frisk ingefær

2,5 dl vann

1 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!