Oppskrift på drink

Den beste drinken

Og du har neppe smakt den før.

OPPSKRIFT PÅ KUL DRINK: Det er drinken jeg husker best fra restaurantbesøket.
OPPSKRIFT PÅ KUL DRINK: Det er drinken jeg husker best fra restaurantbesøket. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

For første gang i mitt liv er det drinken jeg husker best fra måltidet. Det er i og for seg første gang jeg noensinne har bestilt en drink før maten også, så vidt jeg kan huske.

I det hele tatt drikker jeg ikke mye brennevin. Jeg blander meg noen ganger en perfekt gin og tonic, lager meg mitt eget brennevin - eller overrumpler gjestene med en cognac-drink . Ellers går det mest i vin og øl til maten.

Jeg ante en forkjølelse i anmarsj, og siden mannen i baren har et glohett rykte for å være byens kvasseste spritblander (- En tryllekunstner med brennevin, ble det hvisket), bestilte jeg en drink på St. Lars restaurant på Bislett i Oslo.

Sist jeg husket en drink var det av helt andre grunner. For det meste preget av anger:

"Den burde jeg ikke tatt, - Hva i all verden var det i den? Skal aldri prøve det der igjen" etc. Denne gangen var det omvendt. Nå ville jeg lage akkurat den!

Så jeg ringte til restauranten. Og fikk selveste Benjamin Lee på tråden. Jeg fikk vite at drinken ikke vanligvis var på repertoaret, men at den kom til i et "spur of the moment". Den ble blandet sammen av ingredienser han hadde for hånden.

Det hadde gått omtrent to dager siden besøket, men likevel husket han til punkt og prikke hvordan drinken kom i stand. Han begynte å forklare, og jeg noterte så blekket sprutet. Da jeg hadde fylt en hel A4-side, skjønte jeg det: Nei, jeg kommer aldri til å lage denne.

Jeg gikk heller i gang med å finne fram til en snarvei. Den oppskriften finner du nedenfor. Skal du ha originalen må du til St. Lars - og du burde antagelig ringe og bestille den på forhånd. (Du får ikke bestille bord, men en drink tror jeg fortsatt man kan bestille).

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du omelett

Slik lager du perfekte muffins

Her er verdens beste sjokoladekake

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Erik Hannemann

Drink med fantastiske smaker

Du finner sitrontimian og ingefær i denne drinken.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 dl Vodka

4 dl Tonic

0.5 potte Sitron

3 cm Ingefær

1 dl Sukker

1 dl Vann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning