Dette har du ikke bakt
Forslag til hva du kan bake i helgen.
Det er alltid morsomt å prøve nye ting. Innenfor bakingens og gjærens ekspanderende univers er det alltid noe nytt, noe man ikke har forsøkt. Det kan være en ny vri - eller et nytt bakverk.
For eksempel er det ikke lenge siden jeg forsøkte med på knekkebrød, med forbløffende resultat. Og mens jeg var i støtet: scones med speltmel. En umiddelbar hit. Spelt har kommet på banen i kjølvannet av lavkarbotrenden. Og den gammeldagse melsorten har mye god smak i seg, bedre enn moderne meltyper som er designet for raskt vekst med høye avkastninger.
En annen og barnslig vri var å lage eplekake med marsipan. Bare en søtmunnet mannegutt uten hemninger kunne finne på noe slikt.
Nedenfor har jeg samlet tre kule oppskrifter på bakverk du kan kose deg med. Det første er sjokoladekjeks. De skal bafre stekes 10-15 minutter i ovnen - og det er ikke noe heving eller annet som tar veldig lang tid med disse sjokoladekjeksene.
Den andre er litt mer tidkrevende fordi det innebærer heving. Den franske klassikeren heter "baba au rhum" og lages ved å mette kakene med en forførerisk sirup av sukker og rom...
Den siste varienten er det Clotilde som står for. Det er en enkel og luftig sjokoladekake.
Alle oppskriftene finner du nedenfor.
God helg!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!