Bakeoppskrifter til helgen

Slik blir vafler, boller og muffins enda bedre

Med disse triksene blir søndagskaffen bedre enn naboens.

Sist oppdatert

Høsten er tiden for vafler, boller og muffins.

 

De aller fleste lager både boller og vafler titt og ofte - og gjerne uten oppskrift. Det liker jeg. Samtidig liker jeg også å spandere noen minutter på hvordan jeg kan få de litt bedre.

Litt bedre vafler

Ta vafler for eksempel. De færreste har natron (hva er det?) og surmelk i dem. Dersom du gjør det, blir de mye sprøere enn de ellers ville blitt.

Og dersom du liker oppskriften kan du printe ut denne og henge den på kjøleskapet.

Litt bedre boller

Om du vil ha bollene et lite hakk vassere er etterheving stikkordet. Det er liten tvil om at det slurves mye med etterheving her i landet. Etterheving, om det skulle være tvil er heving nummer to. Altså: Først hever deigen. Så triller du boller. Deretter er de klare for ovnen - nei! De skal nemlig dekkes til og heve på bakebrettet. Og først nå er de klare for ovnen. Her ser du videoen.

Litt bedre muffins

Når man lager en røre til muffins er det viktig å ta seg sammen. Ikke bli for ivrig. Ikke for voldsom. Bruk en tresleiv, aldri håndmikser, og rør omkring 20 ganger. Forsiktig. På den måten blir det porøse, fine muffins (hvor glutenet ikke danner lange tråder som gjør dem seige).

Oppskriftene finner du nedenfor!

Les også:

Her er oppskriften på tiramisu

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

 

Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 05/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også