Oppskrift på boller

Slik lager du perfekte boller

Denne oppskriften på boller gir perfekt resultat.

Dette trenger du til å lage boller

100 g smør, romtemperert

ca. 575 g hvetemel

90 g sukker

½ ts bakepulver

¼ ts salt

1 pk gjær for søte deiger, fersk eller tørr

3 ½ dl melk, 37 grader

ev. rosiner

1 egg til pensling

Del på Facebook

Alle kan lage boller, men ikke alle kan boller som dette her. Nå kan du også få det til. Sjekk ut videoen og bruk framgangsmåten nedenfor.

Les også: Slik lager du deilige brownies

Les også: Slik lager du krydderbrød

Les også: Oppskrifter for hele uka!

=

1.Smuldre sammen smør og hvetemel

Smuldre sammen smøret og mesteparten av hvetemelet, enten for hånd eller i en food processor. La litt av melet være igjen for tilpassing av deigen etterpå. Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjær, hvis du bruker det. Ferskgjær smuldrer du opp og rører ut i melken først. Tilsett melken i en stråle mens mikseren går på middels hastighet. Elt deigen sammen til den blir blank og glatt.

=

2. Forheving av bollene

Legg et kjøkkenklede over bakebollen og la deigen heve på et lunt og varmt sted til den har blitt dobbel så stor. Det tar omlag 45 minutter. I mellomtiden legger du bakepapir på et stekebrett.

=

3. Rull ut boller

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Vil du ha rosiner i bollene, drysser du det over deigen og elter dem inn nå før du deler deigen opp i 20 like store biter. Rull hver deigklump ut til en bolle og sett den over på stekebrettet.

=

4. Etterheving og steking av bollene

Legg kjøkkenkledet over bollene og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Visp sammen egget og pensle bollene før du setter dem inn på nest nederste rille i stekeovnen. Stekes i 12¿14 minutter, til de er fint brune på oversiden. Sjekk undersiden av bollene for å se om de er gjennomstekte. Legg bollene over på en bakerist til avkjøling.

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.