Rett til oppskriften? Se under artikkelen!

En oppskrift på tiramisu er fantastisk kjekt å ha. Det er en dessert som imponerer alle. Den er forbløffende enkel å lage, men det krever to ting: En handletur og litt tålmodighet. I tillegg er det kjekt å flere store boller når du setter i gang.

Share

Første hinder

Det første, store hinderet er antakelig en tur på Vinmonopolet. Du trenger nemlig både Marsala og Cognac (eller brandy). Riktignok kan du klare deg med én av delene, men da beveger man seg bort fra originalen. Noen liker å bytte ut Marsala og Cognac med kaffelikør.

Andre hinder

Når det er i havn trenger du å kjøpe kjeks. Og det skal være Savoiardikjeks (se bildet). De fåes ikke kjøpt i butikkene med minst utvalg, men stort sett ellers.

Når du har kjeks og polvarene i hus er resten lekende lett. Her er oppskriften:

Bland kaffe, marsala og brandy i en stor bolle. Dypp kjeksen raskt i blandingen.

Oppskrift på tiramisu

Tiramisu © Foto Erik Hannemann

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Legg kjeksene i en dyp form. Om de ikke passer er det helt lov å knekke kjeksen for å få det til å passe.

Oppskrift på tiramisu

Tiramisu © Foto Erik Hannemann

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene med sukker til den blir lys i fargen. Miks inn mascarponeosten. Pisk kremen og vend den inn.

Pisk eggehvitene stive (med helt ren bolle og visp - ellers får du det ikke til). Vend dem forsiktig inn i kremen.

Bre kremen utover kjeksen.

Oppskrift på tiramisu

Tiramisu © Foto Erik Hannemann

Oppskrift på tiramisu

Tiramisu © Foto Erik Hannemann

Erik Hannemann

Tiramisu

Denne myke italienske dessertkaken har mange beundrere, forståelig nok. Den er nydelig!

Til 4 porsjoner:

1 kopp kaffe, sterk

0,5 dl marsala

2 ss cognac, eller brandy

1 pk savoiardikjeks (ladyfingers kalles de også)

3 stk egg

2 dl sukker

200 g mascarpone(kremost)

2 dl kremfløte

40 g sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!