Oppskrifter på sjokoladepletter
Sjokoladepletter
Noe godt til kaffen i dag?
Jeg synes du fortjener noe godt til kaffen. Og dessuten er søndagen, i all sin lengde, altfor kort til å kaste bort på annet enn kos.
Noen små, herlige sjokoladepletter setter en liten spiss på søndagen din. Det er nesten som kjeks å regne, ikke helt ulike biscotti. De ligner også litt på nøtte- og fruktkjeksen som jeg laget for en tid tilbake.
Noen kjøkkendrevne hender smeller sammen dette på null komma niks: bland kakao, mel og hornsal, rør smør og sukker, bland inn egg, form til kjeks og stek i ovnen i 10-12 minutter. Verre er det ikke.
Om du steker dem litt kortere, blir de ørlite grann seigere. Og omvendt: jo lenger, jo sprøere blir du. Hvordan du vil ha dem avgjør du selv!
Oppskriften finner du nedenfor!
Det finnes en luksusvariant av de samme kjeksene. Den legger jeg også ved. Det er vår kjære Clotilde som har laget den oppskriften.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
5 dl Hvetemel
1.25 dl Kakao
1 ts Hjortetakksalt
250 g Smør
1.25 dl Sukker
1.25 dl Sukker
2 ts Vaniljesukker
2 stk Egg
200 g Sjokolade
2 dl Hasselnøtter
Clotildes sjokoladekjeks
Her er Clotildes suverene kakekjeks med uforskammet mye sjokolade.
Se hele oppskriftenIngredienser:
430 g Sjokolade
60 g Pekannøtter
135 g Sukker
35 g Smør
2 stk Egg
50 g Mel
1 ts Bakepulver
0.5 ts Salt
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.