Annonse

Biscotti er kanskje det enkleste bakverket jeg vet om. Ja, enklere enn scones.

For den som ikke har stiftet bekjentskap med biscotti er det altså en hjemmelaget kjeks (og nå kan du gjette hvorfor kjeks heter biscuit på engelsk).

Den lages helt enkelt ved å blande sammen ingrediensene med hendene, forme deigen til et rektangel, steke, skjær opp og steke igjen.

Les også: Slik lager du rognebærgele

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Ingrediensen som gjør biscotti til biscotti

Det som skaper den spesielle smaken på biscottien er sitronskall. Jeg pleier å bruke et juliennejern (zester) til å rive skallet, men det går utmerket å bruke et rivjern. Nå må du ikke la deg skremme av at du ikke liker sitronskall (slapp av, ingen gjør det). Men, hadde du ikke visst om sitronskallet, ville du kanskje ikke lagt merke til annet enn en smak det var noe kjent med, men som ikke var lett å identifisere.

I noen oppskrifter finner du appelsinskall. Det fungerer også kjempebra.

Nøtter

Jeg har brukt både pecannøtter og valnøtter. Begge deler med bra resultat. Pecannøtter er dog mer autentisk.

Det er vanlig å dyppe dem i sjokoladesaus. Det er ikke nødvendig, men når var det sist at sjokolade ikke gjorde en kjeks bedre?

Les også: Tre deilige soppretter

Hvordan nyte den best?

Italienerne liker å spise sine biscotti med et glass vin santo. Vin santo er en italiensk, søt dessertvin.

Her finner du flere oppskrifter!

Erik Hannemann

Biscotti

Biscotti er kjeks som er rågodt til kaffen. "Bi" i biscotti betyr "to" og henspiller på at den stekes to ganger.

60 min

100 g smør

2 dl sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

skallet fra énsitron

1 stk egg

4 dl mel

25 g valnøtter

Sjokoladedipp

100 g sjokolade

4 ss kremfløte

eventuelt noenmandelflaktil pynt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader. Bruk hendene og kna ingrediensene sammen. Bruk våte fingre og form deigen til et rektangel, ca 10 x 30 cm. Stek den i ca 35 minutter (midt i ovnen). Skjær den opp i tynne skiver og legge dem flatt ned på stekebrettet. Bak eventuelt i flere omganger. Stek videre i ca 15 minutter. Varm opp sjokolade og fløte under omrøring. Dypp biscottiene i sausen og la det tørke. Pynt eventuelt med mandelflak.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: Masse helgekos her!

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!