Biscotti=

Her har du oppskriften på biscotti. Nydelig kaffesnacks. © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på biscotti

Enkel supergodis du lager i helgen

Slik lager du biscotti.

Biscotti er kanskje det enkleste bakverket jeg vet om. Ja, enklere enn scones.

For den som ikke har stiftet bekjentskap med biscotti er det altså en hjemmelaget kjeks (og nå kan du gjette hvorfor kjeks heter biscuit på engelsk).

Den lages helt enkelt ved å blande sammen ingrediensene med hendene, forme deigen til et rektangel, steke, skjær opp og steke igjen.

Les også: Slik lager du rognebærgele

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Ingrediensen som gjør biscotti til biscotti

Det som skaper den spesielle smaken på biscottien er sitronskall. Jeg pleier å bruke et juliennejern (zester) til å rive skallet, men det går utmerket å bruke et rivjern. Nå må du ikke la deg skremme av at du ikke liker sitronskall (slapp av, ingen gjør det). Men, hadde du ikke visst om sitronskallet, ville du kanskje ikke lagt merke til annet enn en smak det var noe kjent med, men som ikke var lett å identifisere.

I noen oppskrifter finner du appelsinskall. Det fungerer også kjempebra.

Nøtter

Jeg har brukt både pecannøtter og valnøtter. Begge deler med bra resultat. Pecannøtter er dog mer autentisk.

Det er vanlig å dyppe dem i sjokoladesaus. Det er ikke nødvendig, men når var det sist at sjokolade ikke gjorde en kjeks bedre?

Les også: Tre deilige soppretter

Hvordan nyte den best?

Italienerne liker å spise sine biscotti med et glass vin santo. Vin santo er en italiensk, søt dessertvin.

Her finner du flere oppskrifter!

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.