Biscotti=

Her har du oppskriften på biscotti. Nydelig kaffesnacks. © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på biscotti

Enkel supergodis du lager i helgen

Slik lager du biscotti.

Biscotti er kanskje det enkleste bakverket jeg vet om. Ja, enklere enn scones.

For den som ikke har stiftet bekjentskap med biscotti er det altså en hjemmelaget kjeks (og nå kan du gjette hvorfor kjeks heter biscuit på engelsk).

Den lages helt enkelt ved å blande sammen ingrediensene med hendene, forme deigen til et rektangel, steke, skjær opp og steke igjen.

Les også: Slik lager du rognebærgele

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Ingrediensen som gjør biscotti til biscotti

Det som skaper den spesielle smaken på biscottien er sitronskall. Jeg pleier å bruke et juliennejern (zester) til å rive skallet, men det går utmerket å bruke et rivjern. Nå må du ikke la deg skremme av at du ikke liker sitronskall (slapp av, ingen gjør det). Men, hadde du ikke visst om sitronskallet, ville du kanskje ikke lagt merke til annet enn en smak det var noe kjent med, men som ikke var lett å identifisere.

I noen oppskrifter finner du appelsinskall. Det fungerer også kjempebra.

Nøtter

Jeg har brukt både pecannøtter og valnøtter. Begge deler med bra resultat. Pecannøtter er dog mer autentisk.

Det er vanlig å dyppe dem i sjokoladesaus. Det er ikke nødvendig, men når var det sist at sjokolade ikke gjorde en kjeks bedre?

Les også: Tre deilige soppretter

Hvordan nyte den best?

Italienerne liker å spise sine biscotti med et glass vin santo. Vin santo er en italiensk, søt dessertvin.

Her finner du flere oppskrifter!

henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

SLIK SKRELLER DU EN POTET PÅ TRE MINUTTER: Sjekk trikset. Du blir et lykkeligere menneske med disse triksene.  SLIK SKRELLER DU POTETER PÅ 3 SEKUNDER: Det er enklere enn du tror.=

Alt du trenger er vann og isbiter

Slik skreller du en potet på 3 sekunder.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Slik får du perfekt kokte egg

Fem tips for perfekte egg.

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.