Oppskrift på sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler er enkelt med denne oppskriften

Så enkelt er det å lage sjokoladetrøfler.

Publisert Oppdatert

Sjokoladetrøfler er noe alle drømmer om. Jeg klarer overhodet ikke å holde fingrene av fatet om det ligger små, fristende kuler av sjokoladetrøfler med ulike godsaker på seg.

De er lettvint å kjøpe sjokoladetrøfler i butikken. Akkurat som det er mer lettvint å kjøpe ferdig pizzabunn, ferdigkjøpte boller og knekkebrød - vet vi alle like godt hvor mye bedre en hjemmelaget pizzabunn, hjemmelagde boller og hjemmelaget knekkebrød er (eller i alle fall kan vi med rimelig grunn anta det).

Veldig ofte hviler slike avgjørelser på innfall, men like ofte kan et være at man aldri har reflektert over hvordan man lager dette selv. Is, altså iskrem, var slik for meg: - Hva? Kan man lage is hjemme? Og hjelpe meg, det er ikke vanskelig.

Så enkelt er det å lage sjokoladetrøfler

På samme måte er det med sjokoladetrøfler. Prinsipper er følgende: Hakk sjokolade, heller over kokende fløte, rør og la det stivne så lenge at du kan forme det til kuler.

Ferdig.

Det vil si: Nå begynner moroa. For det første kan du blande inn (altså før det stivner) rom, whisky, cognac, appelsin - eller hva du vil. Når det er gjort kan du rulle dem i det du liker best. Det vanligste er kakao, melis og nøtter. Jeg liker også tørket frukt - og jeg er sikker på at det finnes et hav av gode forslag der ut. (Kom gjerne med dem på Facebook-siden!)

Jeg håper du lar deg inspirere av videoen over.

Lykke til med sjokoladetrøflene.

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt

Det aller beste lammelåret

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Sjokoladetrøfler med ulike dryss

Det er enkelt å lage sjokoladetrøfler.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kokesjokolade, lys

1 dl Kremfløte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning